Utopia trekt 401.000 kijkers na besluit tot stopzetten

Utopia, waarvan dinsdag bekend werd dat het na december stopt, heeft dezelfde avond 401.000 kijkers getrokken. Het staat daarmee op plek negentien in de lijst met best bekeken programma’s van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Utopia was zes jaar te zien bij SBS6. Het realityprogramma werd op 31 december 2013 gelanceerd op een verlaten terrein bij Laren. Het oorspronkelijke plan was om in een jaar tijd een ideale samenleving te creëren. De show werd jaar na jaar verlengd. Nu trekt Talpa de stekker eruit “omdat SBS6 een nieuwe fase ingaat”. Wat voor het programma in de plaats komt, is onbekend.

Het best bekeken programma van de dag was de wedstrijd tussen Ajax en APOEL Nicosia. De wedstrijd van de Amsterdammers, uitgezonden op Veronica, trok ruim 1,76 miljoen kijkers. Ook de voor- en nabeschouwing wisten de top van de kijkcijferlijst te halen, met de voorbeschouwing (695.000 kijkers) op plek zeven, en de nabeschouwing (567.000) op een twaalfde positie. De wedstrijd in de play-offs van de Champions League eindigde in 0-0.

Op plek twee in de kijkcijferlijst staat het NOS Journaal van 20.00 uur, met ruim 1,63 miljoen kijkers. Plek drie was voor De slimste mens, waar ruim 1,58 miljoen mensen op afstemden.

 

BuzzE