Uur van de waarheid voor Jeroen Rietbergen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Jeroen Rietbergen werd vorige maand verhoord door de onderzoeksrechter naar aanleiding van het The Voice-schandaal. Volgens advocaat Sébas Diekstra hakt het Openbaar Ministerie binnenkort een knoop door over of hij vervolgd wordt.

The Voice-advocaat Diekstra zat gisteren aan tafel bij Khalid & Sophie om het te hebben over het Voice-dossier. Er wordt nog maar één zaak behandeld waarvan het seksuele wangedrag specifiek op de Voice-set zou hebben plaatsgevonden. De aangifte tegen bandleider Jeroen Rietbergen van Nienke Wijnhoven.

Geseponeerd

Zedenzaken worden vaak geseponeerd vanwege onvoldoende bewijs, omdat er in de meeste gevallen geen getuigen zijn. De zaak van Nienke tegen Rietbergen loopt dus nog wel. „Wij hopen – dat is wat het Openbaar Ministerie ons ook voorhoudt – dat we binnenkort wat te horen krijgen over een vervolg. Het OM heeft rustig onderzoek kunnen doen en wij hopen dat daar iets positiefs uitkomt, maar we hopen in elk geval dat er binnenkort een beslissing van komt, want ik heb natuurlijk regelmatig contact met Nienke en zij is het ook wel zat na een jaar”, vertelt Diekstra.

Niet voor niets

Volgens Diekstra is de aangifte van Nienke niet voor niets, want er vindt een enorme cultuurverandering, maatschappijbreed, plaats. Hard nodig, vindt Voice-advocaat Diekstra. „Als er een hijskraan omvalt in Alphen aan de Rijn, dan sturen we de Onderzoeksraad voor Veiligheid erheen, de politie, de forensische opsporing, technische recherche. Iedereen doet onderzoek, maar op het moment dat er massaal vrouwen worden aangerand binnen een productie, is er niemand.”

Gesterkt

Sébas Diekstra benadrukt dat de Voice-slachtoffers niet rusten voordat het OM met een uitspraak komt. In de tussentijd kunnen de vrouwen rekenen op steun van onder andere juicekoningin Yvonne Coldeweijer en Angela de Jong en zorgen ze dat ze alles in de gaten houden.

Tags

JEROEN RIETBERGENLINDA DE MOLSÉBAS DIEKSTRATHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck