Vaarseizoen van koningin Margrethe is weer voorbij

Door: DitjesDatjes
10-09-2019

Koningin Margrethe heeft dinsdag afscheid genomen van de bemanning die dit vaarseizoen diende op het koningschip Dannebrog. Met de plechtigheid in de haven van Kopenhagen, waarbij de koningin ‘officieel aan land gaat’, kwam voor dit jaar een einde aan het gebruik van het koninklijke jacht.

Dannebrog, vernoemd naar de naam van de Deense vlag, en haar bemanning hebben een druk seizoen achter de rug. Zo bracht het schip koningin Margrethe vorige week nog naar de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, waar de vorstin een meerdaags bezoek bracht aan met name de Deense minderheid.

In de zomer maakte de koningin verschillende streekbezoeken met de Dannebrog en ook het kroonprinselijk gezin gebruikte de boot voor een meerdaagse vaartocht om meer van eigen land te ontdekken.

De volledige bemanning van Dannebrog bestaat uit negen officieren, zeven sergeanten, twee korporaals en 39 dienstplichtigen, die allemaal speciaal zijn geselecteerd door de marine.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen