Vaccinatie in kleine woonvormen begint maandag

Door:
22-01-2021

DEN HAAG (ANP) – De volgende ronde van coronavaccinaties begint op maandag. Dan zijn de eerste kwetsbare ouderen en mensen met een beperking die in kleinschalige woonvormen wonen aan de beurt. Het gaat om ongeveer 77.000 mensen, die het coronavaccin van Moderna krijgen. Huisartsen voeren die vaccinaties uit, omdat hun instellingen geen eigen arts hebben.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Op 6 januari werd de eerste persoon in Nederland gevaccineerd. Sindsdien is begonnen met het inenten van medewerkers van verpleeghuizen, artsen en verpleegkundigen van de acute zorg, ambulancepersoneel en de bewoners van grotere verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg. De huisartsen die vanaf maandag de ouderen en gehandicapten inenten krijgen vrijdag hun eerste vaccinatie.

Thuiswonende 90-plussers krijgen in de loop van volgende week ook hun eerste vaccinaties. Zij krijgen komende week een uitnodiging en moeten zelf een afspraak maken, melden het ministerie van Volksgezondheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

 

ANP

 

 

Meer DenD