Vaccinaties toch niet verplicht op Coachella

Door: DitjesDatjes
12-10-2021

De organisatie van het Coachella heeft de maatregel dat alleen gevaccineerde mensen naar het populaire festival in Californië mogen komen teruggedraaid. Bezoekers komen in april ook naar binnen als ze alleen een negatief testresultaat kunnen laten zien.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de Instagram Stories van het evenement schrijft de organisatie dinsdag: “Nu we eerder deze maand met eigen ogen hebben kunnen zien hoe bij andere festivals de implementatie van veiligheidsprotocollen hebben geleid tot een lage infectiegraad, hebben we er alle vertrouwen in ons beleid aan te passen”. De mogelijkheid tot testen is een toevoeging, voor gevaccineerden volstaat een bewijs daarvan.

De aanpassing is opvallend omdat het festival al een tijdlang is uitverkocht en alle aanwezigen dus een toegangsbewijs hebben gekocht toen er nog een vaccinatieplicht zou gelden op het evenement.

Coachella wordt volgend jaar van 15 tot en met 17 april en van 22 tot en met 24 april gehouden. Het is een van de populairste festivals van Amerika, dat veel bekende en invloedrijke mensen trekt. Onder anderen Beyoncé, Madonna, Daft Punk, Lady Gaga, Lizzo en Kanye West stonden er wel eens op het podium.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD