Vader en opa Maarten van Rossem was een ‘kinderhater’

Maarten van Rossem
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Maarten van Rossem moest vroeger niet denken aan kinderen. Sterker nog: hij háátte ze. Toch heeft zijn vrouw Winnie hem uiteindelijk overgehaald om een gezin te stichten en is de ‘kinderhater’ veranderd in een liefdevolle opa.

Geen romanticus

Na een huwelijk van 52 jaar is Maarten nog steeds dolgelukkig met zijn vrouw Winnie. Hij is allesbehalve een romanticus, dus elke dag bloemen geven gaat voor hem niet op, zegt hijzelf. Zijn recept voor een goed huwelijk is met elkaar praten, en in de eerste huwelijksjaren met Winnie deden ze dat vooral over gezinsuitbreiding.

,,We hadden elk jaar onderhandelingen: zullen we dit jaar een kind bakken, ja of nee?”, aldus Maarten in Libelle. Winnie zei eerst steeds nee, omdat ze aan het opklimmen was bij de Margriet.

Vervelend en schreeuwerig

Iets wat Maarten prima vond, want hij had niets met kinderen. Vooral niet als ze nog in het ‘larvale stadium’ zaten. Zijn neefjes en nichtjes vond hij maar vervelende, schreeuwerige kinderen. Die hoefde hij niet.

Na vijf jaar bleek Winnie tóch klaar te zijn voor het moederschap en dat was voor Maarten even slikken. ,,Maar achteraf moet ik zeggen dat ik als kinderhater volledig ben omgeturnd. Ik vind kinderen hartstikke leuk, terwijl ik er geen moer van verwachtte.” Maarten heeft geen moment spijt van het vaderschap, hij heeft nu zelfs vier kleinkinderen.

Tags

MAARTEN VAN ROSSEM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck