Vader Imanuelle: ‘Je bent geen goede dochter!’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Imanuelle Grives kan terugkijken op een bewogen periode. Haar succesvolle carrière als actrice kwam in één keer tot stilstand toen ze op Koningsdag 2019 werd opgepakt voor drugsbezit. Anderhalf jaar later is de rust in haar leven teruggekeerd en vertelt ze aan het AD waarom ze destijds niet goed in haar vel zat .

Duivels beroep

,,In de anderhalf jaar voordat ik werd gearresteerd op festival Tomorrowland in België botste ik regelmatig met mezelf. Ik werkte veel, rustte weinig en vroeg me steeds vaker af wat de zin van het leven was”, vertelt ze aan de krant. Een deel van die twijfel ontstond door haar vader, die niet achter haar carrièrekeuze stond. ,,Je bent geen goede dochter!’ Acteren? Dat was volgens hem een duivels beroep. Als ik mijn leven niet in het teken van God zou stellen, zei hij, dan zou ik niet naar de hemel gaan, maar naar de hel.”

Angsten

Haar vader tegenspreken deed Imanuelle niet, want zo was ze niet opgevoed. Steeds meer kreeg ze het gevoel dat ze niet goed genoeg was, vertelt ze zelf aan het AD. Ze nam regelmatig pillen om haar angstgevoelens te onderdrukken, zo ook op Koningsdag 2019. ,,Op Koningsdag kon ik de negatieve gedachten helemaal niet meer tot staan brengen.” In de gevangenis had ze tijd om tot rust te komen en na te denken over de afgelopen periode, maar tijdens de eerste dagen in de gevangenis wilde ze maar één ding weten: ,,hoe reageerde mijn vader?”. ,,Pa zegt dat je dit hebt gedaan omdat je zoveel met homo’s omgaat”, vertelde haar broertje uiteindelijk aan de telefoon.

Inmiddels gaat het stukken beter met Imanuelle. Ze heeft weer goed contact met haar moeder. De actrice vertelt niet of ze weer contact heeft met haar vader.

Tags

ANGSTGELOVIGGEVANGENISIMANUELLE GRIVESVADER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck