Vader keldergezin verdacht van seksueel misbruik

Keldervader|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De man die in oktober samen met zijn volwassen kinderen werd gevonden in een kelder in Ruinerwold wordt verdacht van seksueel misbruik. Dat meldt het Openbaar Ministerie Noord-Nederland.

Religie

De 67-jarige Gerrit Jan wordt verdacht van mishandeling van zijn negen kinderen en het misbruiken van twee van zijn drie oudste kinderen. Die drie oudste kinderen verbleven niet in de boerderij in Ruinerwold: zij verlieten het ouderlijk huis al eerder. De jongere zes kinderen van de man hebben negen jaar ondergedoken gezeten in de kelder en waren niet ingeschreven bij de gemeente.

Radicale religieuze overtuigingen zouden ervoor gezorgd hebben dat de man zichzelf en zijn kinderen onttrok van de maatschappij en zelfvoorzienend wilde leven. De moeder van de kinderen was al eerder overleden.

Oostenrijker

De man zit momenteel vast omdat hij wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en het onthouden van medische zorg. Ook Josef B., de huurder van de boerderij, zit vast. Ook worden de twee mannen ervan verdacht in 2009 een 69-jarige man uit Oostenrijk enkele maanden te hebben vastgehouden.

Het gezin werd in oktober gevonden nadat een van de kinderen was ontsnapt. Hij meldde zich bij een lokale kroeg, waar hij aan de praat raakte met de eigenaar. De jongeman, die zichzelf Jan noemde, liet weten dat zijn familie in de boerderij verbleef en dat hij niet meer zo wilde leven. Waar hij en zijn broers en zussen, die allemaal meerderjarig zijn, momenteel verblijven is niet bekend.

 

Tags

GEZINJONGENKELDERKINDERENRUINERWOLDSEKSUEEL MISBRUIKVADER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck