Vader Sharleyne is ‘opgelucht maar verdrietig’ na veroordeling moeder

Vader Sharleyne
Door: Eva Steins
12-01-2021

Gister was een emotionele dag voor Victor Remouchamps. De moeder van zijn dochter Sharleyne (8) werd door het hof schuldig bevonden aan haar dood. De vader van het overleden meisje vertelt opgelucht te zijn door de uitspraak.

De achtjarige Sharleyne werd in 2015 dood gevonden onder aan de flat in Hoogeveen, waar zij woonde met haar moeder. Het meisje was naar beneden gevallen vanaf de tiende verdieping. Sindsdien wordt er onderzocht wat er die nacht precies voorviel: viel Sharleyne door bijvoorbeeld slaapwandelen van het balkon af, of werd zij door haar moeder er van af gegooid?

Veroordeling

Gister deed het gerechtshof in Leeuwarden uitspraak over de zaak van Sharleyne. Het hof acht de moeder van het meisje schuldig aan haar dood.

,,Alleen de verdachte is verantwoordelijk voor de dood van Sharleyne. Het hof is van oordeel dat de verdachte haar dochter heeft laten vallen, waardoor Sharleyne is overleden.”

De moeder, Hélène J., is veroordeeld tot een celstraf van negen jaar en negen maanden.

LEES OOK:

Hof: Moeder schuldig aan dood dochter Sharleyne

Opgelucht

Bij Jinek aan tafel vertelt Remouchamps hoe opgelucht hij zich voelt na de uitspraak. ,,Blij voel je je niet. Er valt een hele last van je schouders af. Het is moeilijk uit te leggen, het is een beetje onwerkelijk allemaal.”

Hij vertelde wat de veroordeling van zijn ex met hem doet. ,,Je bent misselijk, huilen de hele dag. En dan komt het moment van de uitspraak. Ik wilde er eigenlijk eerst niet naar kijken, zo zenuwachtig was ik. En dan hoor je het woord ‘arrest’ en dan lijkt het net alsof je de loterij wint”, aldus de vader. ,,Het komt niet helemaal binnen. En dan voel je je blij, maar ook heel verdrietig.”

Schadevergoeding

De moeder krijgt naast een celstraf van bijna tien jaar ook een schadevergoeding van 20.000 euro voor de vader opgelegd.

,,Ik ben alles kwijtgeraakt. Ik heb mijn baan opgezegd. Psychisch is het heel slecht met me gegaan”, vertelt Remouchamps. ,,Mijn leven is behoorlijk verpest door bepaalde mensen die hun werk niet deden. Ik heb nog wel met een aantal organisaties een hard woordje te spreken.”

Hiermee doelt hij op de instanties die hij inschakelde vlak voor de dood van het meisje. Victor maakte zich hard om zijn dochter weg te halen bij haar moeder. Zo deed hij meerdere meldingen over huiselijk geweld, drankmisbruik en verwaarlozing. Deze mochten echter niet baten.

,,De dood van mijn dochter had voorkomen kunnen worden”, aldus de vader.

Meer DenD