Vader verliet gezin toen Miljuschka 11 jaar oud was

Door: DitjesenDatjes
11-04-2019

Miljuschka Witzenhausen is de laatste tijd erg openhartig. Onlangs sprak ze namelijk voor het eerst over haar oom Willem Holleeder, en nu vertelt ze over haar vader. Helaas heeft de presentatrice geen goede band met hem.

Koken

,,Mijn vader is een lamlul”, schrijft Miljuschka in haar column in Wendy. Van het type ‘ik houd het vol zolang het niet schuurt’. Het moet leuk zijn, makkelijk, hem behagen en in de kaart spelen.” Toen de presentatrice nog klein was, was haar vader vaak thuis. Hij was huisman en ook kunstenaar. ‘S avonds kookte hij vaak, en van hem heeft ze de passie voor eten en koken overgenomen. Door hem heb ik smaken leren ontdekken. Aan het einde van de dag liepen we de Dappermarkt af bij ons om de hoek. Verzamelden alle goedkope producten die anders zouden worden weggegooid en gingen aan de slag in ons keukentje.”

Afscheid

Maar dat is het enige positieve dat Miljuschka schrijft over haar vader. ,,Hij wás vreemd, maar achteraf gezien ging hij ook vaak vreemd. Tot op de dag van vandaag krijg ik via allerlei wegen berichtjes van halfbroers- of zussen die zijn verwerkt in de periode dat wij nog een gezinnetje waren.” Ook toen haar vader al samen met haar moeder was, ging het niet goed. Toen Miljuschka elf jaar was vertrok haar vader met de noorderzon. In haar column schrijft ze dat ze daar ongetwijfeld een knauw van heeft gekregen. De twijfel of als hij komt de overlijden afscheid gaat nemen is dan ook groot. ,,Ga ik afscheid nemen of naar zijn begrafenis? Het rouwen is al lang gelden begonnen, maar echt afscheid heb ik nooit kunnen nemen.”

Meer DenD