Vader Virginia Giuffre: prins Andrew moet de cel in

Door: DitjesDatjes
13-09-2021

De vader van Virginia Giuffre, de vrouw die door de Britse prins Andrew als tiener zou zijn misbruikt, vindt dat de zoon van koningin Elizabeth achter de tralies moet. Dat stelde Sky Roberts maandag in een interview met het Britse tv-programma Good Morning Britain.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Virginia klaagde prins Andrew aan omdat hij jaren geleden op een feestje bij de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein seks met de toen 17-jarige zou hebben gehad. Andrew ontkent alles, maar is door de Amerikaanse wel gedagvaard. Zij wil dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor wat hij heeft gedaan.

Volgens Roberts zat Andrew fout en wist hij dat ook. “Hij weet wat hij verkeerd heeft gedaan. Zelfs toen hij gedagvaard werd, had hij zijn personeel geïnstrueerd om de papieren niet aan te nemen”, zegt hij over de dagvaarding van de Britse prins. Onlangs werd bekend dat Andrew, na eerdere mislukte pogingen, eind augustus toch werd gedagvaard bij zijn huis in Windsor.

Achter de tralies

Het is volgens Roberts wel duidelijk dat er iets niet in de haak is. “Een onschuldig iemand doet dat niet, alleen iemand die wel schuld heeft”, meent hij. “Ik ben trots op mijn dochter en dat ze achter hem aangaat voor wat hij heeft gedaan. Of hij in de rechtbank moet verschijnen of niet, hij moet verantwoordelijk gehouden worden. Mijn dochter is seksueel misbruikt door prins Andrew. Zij wil een schikking en wil dat hij voor de rechter verschijnt.”

Als de vader van Virginia gevraagd wordt naar wat hij graag wil dat er met de prins gebeurt, is hij onverbiddelijk. “Ik wil graag dat hij tenminste voor even de gevangenis ingaat. Hij moet weten hoe dat voelt. De royals denken dat ze alles kunnen doen wat ze willen, maar de tijden zijn veranderd. Prins Andrew denkt nog steeds dat die tijd nog bestaat.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD