Vajèn: ‘Ik had dit nooit durven dromen’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

De 21-jarige zangeres/musicalactrice Vajèn van den Bosch heeft een bliksemcarrière. Al op haar tiende stond ze voor het eerst op de planken in The Sound of Music en nu, elf jaar later en vele rollen later, schittert ze in de gloednieuwe musicalproductie Kinky Boots. ,,Als kind had ik echt nooit durven dromen dat ik ervan kan leven”, vertelt de geboren Noord-Brabantse.

1.Je komt net terug uit Duitsland waar je in Cirque du Soleil Paramour stond. En nu stoom je meteen door naar Kinky Boots?

,,Ja, dat klopt. Ik ben meteen begonnen met het leren van mijn teksten. Het script kreeg ik al binnen toen ik in Duitsland speelde.”

2.Hoe is het om weer terug te zijn?

,,Heerlijk, hoewel ik ontzettend heb genoten van het werken in het buitenland. Maar ik moet je wel bekennen dat ik het ook wel weer heerlijk vind om thuis in Amsterdam dicht bij mijn vrienden te zijn. Ik heb de spontane avondjes met hen en de lunches echt wel gemist.”

3.Je bent nu 21 maar je zit al elf jaar in het vak. Vertel!

,,Toen ik jong was, zat ik al op toneelles. Dan vond ik het elke week weer een feest om heen te gaan. Vervolgens kwam ik op mijn elfde in The Sound of Music.”

4.En toen kwam The Voice Kids.

,,Dat was drie jaar later inderdaad. Daar kwam ik onder de hoede van coach Marco Borsato. Dat was een enorme ervaring. Vervolgens rol ik al jaren van het ene in het andere. En nu heb ik een hoofdrol in Kinky Boots te pakken; mijn eerste komische rol.”

5.In Kinky Boots zijn liedjes van Cyndi Lauper te horen. Kende je haar repertoire al.

,,Jazeker! Ook heb ik een enorm favoriet nummer: True Colors. Echt schitterend. Overigens vind ik alle liedjes geweldig. Haar repertoire past geweldig bij deze musical. Of ik haar ga ontmoeten, weet ik nog niet. Het zou wel geweldig zijn, want al vanaf het moment dat ik de musical zag in Hamburg, was ik diep onder de indruk.”

6.Kende je al veel mensen uit de cast?

,,Niet allemaal, maar er spelen wel drie vrienden van mij in: Darren van der Lek, Elindo Avastia en Diego Gonzalez Clark. Inmiddels heb ik ook alle anderen ontmoet. Dat was tijdens de Gay Pride in Amsterdam waar we met zijn allen op een boot zaten. Het klikte ontzettend goed, volgens mij wordt het een groot feest.”

7.De zaken gaan goed hè?

,,Ja, ik had het nooit durven dromen, maar het loopt allemaal lekker. Ik heb, na vier jaar wonen in Amsterdam, mijn eerste huis gekocht op IJburg. Daar heb ik het ontzettend naar mijn zin.”

Tags

CATSMUSICALVAJÈN VAN DEN BOSCHZEVEN VRAGEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck