Vakantieongeluk? Máxima breekt hand

Máxima breekt hand tijdens vakantie in Griekenland
Door: Charlotte Wijnen
16-09-2021

Koningin Máxima heeft deze zomer haar rechterhand verwond en daar een kleine breuk aan overgehouden. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag weten. Een ongeluk tijdens de Griekse vakantie?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Aanhoudende klachten

Máxima heeft haar hand afgelopen zomer gebroken. Ze bleef aanhoudende klachten houden nadat ze de hand had verwond en liet zich vervolgens nakijken. Omdat ze haar hand rust moet geven is die gespalkt.

De gespalkte hand van de koningin werd donderdag voor het eerst gespot bij de opening van de nationale supercomputer Snellius in Amsterdam. Hoe Máxima de breuk opliep en welk deel van haar hand ze heeft gebroken, wil de RVD niet zeggen.

Griekse vakantie

Deze zomer gingen Willem-Alexander en Máxima samen met de kinderen op vakantie naar hun villa in Griekenland. Het paar was niet meer in de Griekse vakantievilla geweest sinds de omstreden herfstvakantie afgelopen oktober.

Dat het gezin eraan toe was, werd wel duidelijk tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie, net voordat ze naar Griekenland vertrokken. ,,Iedereen wil zo graag even in een andere omgeving zitten. Een beetje rust, vakantie vieren. Vanuit ons hart: ik gun iedereen die momenten, iedereen heeft hard gewerkt”, zei Máxima. Het gezin is in totaal zes weken weggeweest.

BUZZR

Meer DenD