Van der Gijp: alle virologen moeten van de buis af

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Als het aan René van der Gijp ligt worden virologen niet meer aan het woord gelaten in praatprogramma’s op televisie. “Ze moeten van de buis af. Die virologen spreken elkaar totaal tegen, daar heb je helemaal niets aan. Blijf lekker thuis!”, zo riep hij vrijdagavond bij Veronica Inside.

Van der Gijp is er naar eigen zeggen van overtuigd dat ze niet weten hoe ze om moeten gaan met het nieuwe coronavirus. “Ik meen het in mijn grond van mijn hart, je moet geluk hebben. Je kan er niets tegen doen. En de virologen weten het nu ook niet. Ik ga me er steeds meer aan irriteren. Die Ab Osterhaus hoef ik echt niet meer te zien. Hij zit elke avond in een ander programma wijn te drinken.”

Tafelgenoot Johan Derksen geeft toe dat hij juist speciaal voor de virologen televisie gaat kijken. “Ik ga ervoor zitten. Het is een interessant debat. Juist een viroloog mag met zijn kennis best een mening geven. Als ik dan André Hazes hoor oreren, die mag dat dus niet.”

Derksen merkt wel op dat elke viroloog wat anders zegt. “Ze willen allemaal de waarheid in pacht hebben, maar er zijn meerdere waarheden. Je moet de dingen eruit filteren die jij belangrijk vindt want ze lullen niet uit hun nek. Maar dat ze elkaar tegenspreken is een feit. Voor de leek is er soms geen touw meer aan vast te knopen.”

 

BuzzE

 

 

Tags

VAN DER GIJPVIVIROLOGEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck