Van der Poel vindt WK op de weg ‘unieke’ kans

ALBSTADT – Officieel moet Mathieu van der Poel nog kiezen, maar de alleskunner op de fiets lonkt wel heel nadrukkelijk naar de WK op de weg. De 24-jarige Nederlander combineert het veldrijden, de discipline waarop hij wereldkampioen is, met mountainbiken en wegwedstrijden. Overal blijkt Van der Poel succesvol.

De WK mountainbike zijn van 28 augustus tot en met 1 september aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in het Canadese wintersportgebied Mont-Sainte-Anne. Enkele weken later, van 22 tot en met 29 september, zijn de WK op de weg in Yorkshire. Bondscoach Koos Moerenhout heeft al gezegd dat het parcours in Groot-Brittannië op het lijf van Van der Poel geschreven is.

”Beide combineren gaat niet”, zegt Van der Poel in de Belgische krant Het Nieuwsblad. Hij maakt binnenkort zijn keuze bekend. Alles wijst er echter op dat Van der Poel kiest voor de weg. ”Het is een unieke kans. En het WK mountainbiken is in Canada, dat speelt ook mee.” Van der Poel is niet van plan om op 30 juni zijn Nederlandse titel op de weg te gaan verdedigen. Kort na de WK gaat hij naar Tokio, om mee te doen aan het olympische testevent voor de mountainbikers. Op dat onderdeel wil hij volgend jaar op de Spelen voor een medaille gaan.

 

BUZZS