Van der Sar snel aangebrand door kritiek Johan Derksen

Rel tussen Van der Star en Derksen|Ajax-directeur Edwin van der Sar krijgt er van langs.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Hoge bomen vangen veel wind. Dus krijg je ook als Ajax-praeses de wind van voren als het bij de Godenzonen, de koosnaam van de Ajacieden, goed mis gaat. Johan Derksen trok maandagavond fel van leer over het recente beleid onder leiding van Ajax-directeur Edwin van der Sar.

,,Er zijn geweldige blunders begaan”, zo begon Derksen over de verschillende echecs bij Ajax in de laatste weken. ,,De hele organisatie wankelt. Geneuzel met Nouri en dan deze 2 incidenten bij het hele grote, trotse Ajax.”

Kapitale fout

Derksen doelde op de dopingstraf voor keeper Onana van een jaar, maar ook dat de leiding een kapitale fout maakte bij de inschrijving van de peperdure spits Haller. Die mag de komende Europa League-wedstrijden niet meedoen voor de Amsterdamse club ondanks dat hij speciaal is ‘gehaald’ voor een miljoenenbedrag.

De vlijmscherpe opmerkingen van Derksen waren tegen het zere been van Ajax-bobo Van der Sar, die kennelijk niet zo goed tegen kritiek kan. De ex-doelman reageerde als door een wesp gestoken nadat het beleid van de Ajax-top met de grond gelijk werd gemaakt bij Veronica Inside.

‘Hoop onzin’

Van der Sar in zijn reactie op Twitter: ,,Wat word er soms een hoop onzin op televisie door mensen die niet weten waar ze het over hebben.”

Van woede maakt Van der Sar inderdaad ook nog een schrijffout, want word wordt toch echt als wordt geschreven.

De gebeurtenissen rond keeper Onana kwamen maandagavond nog eens over tafel nadat vorige week vrijdag de Ajax-leiding ook al werd gekielhaald. Derksen stond niet alleen in zijn kritiek. Wim Kieft zei over de Ajax-keeper Onana: ,,Heel ongeloofwaardig van een keeper om het zo te doen.”

Tags

AJAXEDWIN VAN DER SARJOHAN DERKSENVOETBAL INSIDE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie