Van sprookjes tot schandalen: Koninklijke series trekken alle registers open!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Waar we ooit smulden van mierzoete sprookjes à la Sisi, krijgt de koninklijke geschiedenis steeds scherpere randjes in films en series zoals ‘Máxima’ en’The Crown’. De nieuwe trend? Het meedogenloos onthullen van de verborgen intriges van de royals! 

Psst, zal ons koningskoppel ‘m inmiddels al gezien hebben? De immens populaire Videoland-reeks ‘Máxima’. Want zeg nou zelf, wie kan de verleiding weerstaan om een serie te bingewatchen waarin je zelf de hoofdrol speelt? Toch liet Willem-Alexander publiekelijk weten dat hij niet van plan is om met popcorn voor het scherm te gaan zitten. ,,Ik ga me ergeren aan dingen die niet juist zijn.” En Máxima? Die zei “nog geen tijd” gehad te hebben om naar de dramaserie te kijken, tussen staatsbanketten en lintjes knippen door. Maar ergens, diep in de paleisgangen, klinkt het geluid van de intro van een aflevering… of toch niet? 

Bitterballen

Hoe de vlag er ook bijhangt: voor het koninklijke paar zal het zeker de moeite waard zijn om stiekem te spieken hoe hun romance opnieuw tot leven komt. Want zijn we door deze reeks niet allemaal opnieuw een beetje verliefd geworden op de flamboyante Máxima? (bravo Willem-Alexander!) De chemie tussen de acteurs, Delfina Chaves en Martijn Lakemeier, spat van het scherm af. Ze zijn zelfs in het echt een stelletje geworden na de opnames. In oktober gaan de opnames van een tweede seizoen van start, dus dat belooft nog wat. 

Bedscènes 

Hoewel de serie over Máxima veel lof oogst, zijn er ook scènes die de koninklijke familielie ver onder het tapijt zou vegen. Neem de vrijpostige bedscènes, die weinig aan de verbeelding overlaten. ‘Alsof je naar je ouders zit te kijken,’ aldus twitterend publiek. En natuurlijk ontbreken ook de minder sjieke details in ‘Maxima’ niet, zoals het voordurende gerook. Wat de serie een heftige lading geeft, is het oprakelen van het pijnlijke verleden van Máxima’s vader, Jorge Zorreguieta. Zijn dubieuze rol in het regime van dictator Videla komt uitgebreid aan bod, net als de spanningen die dat veroorzaakte binnen Máxima’s relatie met Willem-Alexander.

The Crown

Series over het koninklijke huis worden steeds rauwer en gewaagder, zoals we al zagen bij ‘The Crown’ – een doorn in het oog van de Britse royals. Wat dat betreft mogen de Spaanse royals hun hart ook alvast vasthouden, want er is een pikante serie over de Spaanse koningin in de maak uit de koker van Jaime del Burgo. Del Burgo beweert dat hij en koningin Letizia een relatie hadden vanaf 2000 en dat ze zelfs na haar huwelijk met Felipe nog steeds een affaire erop nahielden. Del Burgo, die eerder een compromitterende foto van Letizia publiceerde en meewerkte aan een boek, werkt nu aan een serie van acht afleveringen. ‘In 2025 te zien,’ schrijft hij op X. 

Vruchteloos

Alle pogingen om Del Burgo het zwijgen op te leggen mislukten. Nu krijgt hij een podium met een serie die op zeker veel stof zal doen opwaaien. Deze productie, waarschijnlijk op streamingdiensten of YouTube te zien, duikt diep in de vermeende relatie tussen Letizia en Del Burgo. Bereid je voor op sappige details en onthullende getuigenissen die de Spaanse monarchie stevig kunnen opschudden. Volgens Del Burgo is het huwelijk tussen Felipe VI en Letizia een grote show, zonder echte liefde, puur voor de bühne en politiek gewin. Het wordt afwachten en zien wat er nog meer uit de kast komt! 

De Grimaldi’s 

Dan heeft Monaco het slimmer aangepakt. Ook over de Grimaldi’s komt er een film, maar die produceert de familie heel sluw zelf. Het productiebedrijf van Beatrice Borromeo, getrouwd met Pierre Casiraghi (de jongste zoon van prinses Caroline), neemt het voortouw. Medepartner is filmmaker Dimitri Rassam, getrouwd met Charlotte Casiraghi. Het idee komt van Andrea Casiraghi, de oudste zoon van Caroline. De wel heel familiaire opnamen beginnen deze zomer. 

Beatrix de Musical 

Zelfs voormalig koningin Beatrix ontsnapt niet aan de grillen van de entertainmentindustrie. Deze keer wordt ze het onderwerp van een recentelijk aangekondigde musical. ‘Beatrix de Musical’ belooft het publiek een kijkje te gaan geven in de aangrijpende gebeurtenissen uit haar koninklijke leven onder de kroon en binnen de paleismuren. De vraag die op ieders lippen brandt: zal Beatrix de moed hebben om samen met haar gevolg de première bij te wonen? 

Tags

MÁXIMASERIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck