Vanaf zondag weer treinen tussen Lelystad en Dronten

Door: Ditjes en Datjes
07-12-2022

DEN HAAG (ANP) – De NS laat vanaf zondag weer treinen rijden tussen Lelystad en Dronten. Sinds begin september was er geen treinverkeer mogelijk op het traject door schade die ontstond na een stroomstoring. Een hoogspanningskabel kwam op een bovenleiding van het spoor bij Swifterbant terecht en er moest tientallen kilometers aan kabels en andere apparatuur vervangen of gerepareerd worden.

De stroomstoring ontstond op 2 september door een kortsluiting en daaropvolgende brand op het hoogspanningsstation in Lelystad, aldus netbeheerder TenneT. Bij zo’n storing hoort de stroom normaal automatisch van de kabels te gaan, maar het veiligheidssysteem werkte niet. Het gevolg was dat de hoogspanningskabels oververhit raakten, gingen uitzetten en op sommige plekken tot op de grond kwamen te hangen.

De NS zette gedurende de stremming bussen in tussen Lelystad en Dronten. Reizigers die vanuit het noorden naar de Randstad wilden komen, konden omreizen door de trein van Zwolle richting Amersfoort te nemen. Daardoor liep de reistijd op en was het drukker in de trein, aldus de NS, die zegt dat “vervelend” te vinden voor de gedupeerde reizigers.

“Ondanks dat ProRail hard aan het werk was om de schade te herstellen, was het een pittige tijd voor onze reizigers en collega’s”, aldus Irma Wenkenius van de NS. “We zijn blij dat de werkzaamheden zaterdag zijn afgerond en dat we op het traject dat noord en west verbindt, weer treinen kunnen laten rijden.”

 

ANP

 

 

Meer DenD