Vanessa had de voorraad van een juwelier in haar kluis

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Connie Witteman, vroeger meer bekend als zangeres Vanessa, had een onverzekerde voorraad sieraden thuisliggen bijna zo groot als die van een juwelier. De brutale indringers, die zaterdagavond huis hielden in het appartement van Connie aan het Amsterdamse Vondelpark, hebben bovendien een schat aan herinneringen meegenomen.

De juwelenkluis van Witteman blijkt voor een groot deel gevuld door wijlen haar ex-man Hans Breukhoven.

De oprichter van Free Record Shop was zo stapelverliefd op Connie én op juwelen dat de liefde die hij voor haar voelde werd omgezet in ringen, colliers, armbanden en wat dies meer zij. Steeds weer verraste Breukhoven zijn ega met cadeaus van goud, zilver en edelstenen.

Vanessa kreeg ringen bij de geboorte van haar kinderen, bij de Miljonairsfair werd spontaan een armband gekocht. Tot de verzameling behoorden ook: colliers met parels, een witgouden halssnoer uit Capri, uit Beiroet een collier, inclusief hanger en ring en juwelen van Chanel, Gucci (plus een Bruin Pave diamant), zo blijkt uit een reportage in De Telegraaf. Om nog maar nog te zwijgen over de horloges. Niets was te gek voor de zakenman, die een zwak had voor zijn vrouw en voor de blinkende kunstwerkjes bij de juweliers in binnen- en vooral buitenland.

Voor Breukhoven was Vanessa zijn muze en hij verraste haar keer op keer met snoepgoed van de juwelier. De ring waarmee hij zijn grote liefde dan wilde verrassen was bij wijze van spreken zo groot, zo vertelt Connie in Privé, dat die niet eens in een normaal champagneglas paste. Bij wijze van surprise wordt de ring gepresenteerd in de bodem van het glas tijdens bijvoorbeeld het aperitief.

Overigens behoorde de trouwring van het huwelijk van Hans en Vanessa al veel eerder niet meer tot de collectie. Die had Connie namelijk zelf geschonken aan de nieuwe vriendin van ex Hans in Londen waar de zakenman woonde na zijn vertrek uit Nederland.

Vooral de hoge premie was de reden waarom Witteman de collectie onverzekerd in haar kluis had liggen. In Londen betaal je volgens Connie een premie ‘waar je van achterover valt’, zegt ze in Privé.

Het leven van Witteman en haar man Eugene van Dun, actief met stadsautootjes, staat volledig op zijn kop door de boeverij. Ze doen er alles aan om de daders op te sporen. Zo werden de videobeelden gedeeld via social media en is er een beloning voor de gouden tip die leidt tot de opsporing van 15.000 euro.

Een paar jaar geleden hield Vanessa via de site Rebelle grote opruiming van spullen. Tassen, schoenen en laarzen gingen toen via de verkoopsite van de hand.

Tags

CONNIE WITTEMANHANS BREUKHOVENJUWELENVONDELPARK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck