VANESSA! Op zoek naar het huwelijksgeluk

Connie
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Vier X is bingo!

Wanneer gaan de wittebroodsweken in voor Connie Witteman? Haar vierde huwelijk laat echter nog even op zich wachten. Trouwplannen hebben ze al jaren, maar Connie Witteman en Eugène van Dun zijn nog steeds niet in het huwelijksbootje gestapt.

Toch is Connie vastberaden mevrouw Van Dun te worden.

Connie Witteman, decennia geleden beter bekend als Coco, Connie Zulver, Vanessa, Connie Breukhoven en dan straks als Connie van Dun, is, dat moet worden gezegd, een bijzondere vrouw. Ze ontwikkelde zich als zangeres, fotomodel en later ook als onderneemster.

In 1972 nam ze onder de naam Connie Zulver een Nederlandstalig liedje op: Ieder Meisje Droomt Van Liefde.

In The Heat Of The Night, Upside DownCheerio: het zijn allemaal hits uit de periode in haar leven dat Connie ook gold als een sekssymbool voor veel mannen. Haar goed gevormde lichaam, vooral haar boezem, werkte als een enorme magneet.

Voor Playboy en Penthouse ging Connie zelfs uit de kleren!

Na ongeveer een decennium lang uptempo disconummers uitgebracht te hebben, richtte zij zich op het serieuzere vlak. Enkele ballads waren het resultaat. Naast duetten met onder anderen David McWilliams (Can I get there by candlelight) en Michael Robinson (Softly come moonlight) nam zij enkele persoonlijke nummers op. Een hiervan is Lidia, dat zij schreef voor haar aan kanker overleden zus, en I’m here for you, dat zij als moeder schreef voor haar vijf geadopteerde kinderen als bevestiging dat zij er, wat er ook gebeurt, altijd voor hen zal zijn.

In 2002 nam ze de single Now you say nothing at all op voor de op 6 mei 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn. De opbrengst van de single was bestemd voor de oprichting van een standbeeld van deze Rotterdamse politicus.

Op haar achttiende trouwde Witteman met een Haagse restauranteigenaar die rijk werd met oliehandel en ze adopteerden een Colombiaans meisje. Ze verhuisden naar de Verenigde Staten, waar ze fotomodel werd onder de naam Coco. Haar huwelijk strandde en omdat haar oudere zus ernstig ziek was, keerde Connie met haar dochter terug naar Nederland. Ze nam haar zus in huis en verzorgde haar tot haar overlijden. Connie trouwde daarna opnieuw, ook woonde de dochter van haar overleden zus bij haar in. Het tweede huwelijk hield niet lang stand.

Turbulent was natuurlijk ook Connie’s huwelijk met de inmiddels overleden Hans van Breukhoven. Op 20 november 1987 trouwde ze met Free Record Shop-baas. De roddelbladen smulden. Vooral van de scheiding en affaires met de kinderen. Op 11 augustus 2009 werd bekend dat het paar na eenentwintig jaar huwelijk ging scheiden. Connie bleef de achternaam Breukhoven gebruiken tot aan de zomer van 2014.

Connie werd in 2014 ten huwelijk gevraagd door ondernemer Eugène van Dun, maar hij was toen nog getrouwd met een andere vrouw. De trouwplannen werden op de lange baan geschoven toen bekend werd dat Connies ex Hans van Breukhoven, die in januari stierf, alvleesklierkanker had.

Vorig jaar zomer gingen Connie en Eugène in ondertrouw. zei toen dat ze nog in 2016 zou trouwen. Wanneer ze mevrouw Van Dun wordt, blijft waarschijnlijk geheim. “Een groot gebeuren zal het niet zijn. Onopvallend. En als we terug zijn mag iedereen het weten.”

Tags

CONNIE WITTEMANEUGENE VAN DUNPIM FORTUYNVANESSA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck