Veel BN’ers delen oproep van Afriyie aan ‘pro-pieten’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM – Een aantal BN’ers heeft maandag een videoboodschap van anti-zwartepiet-activist Jerry Afriyie aan ‘pro-pieten’ gedeeld. Onder anderen cabaretière Claudia de Breij, regisseur Martin Koolhoven en actrice Halina Reijn, zangeres Angela Groothuizen en Blendle-oprichter Alexander Klöpping verspreidden het bericht of plaatsten een positieve reactie op Twitter.

In een bericht dat Afriyie dit weekend op Twitter plaatste, roept hij de ‘pro-pieten’ op begrip en empathie te tonen en te proberen zich te verplaatsen in het standpunt van de tegenstanders.

“Wij hebben geen reden om te twijfelen aan je goede intenties”, zegt Afriyie. “Zwarte Piet is racisme, en niet de mensen die het feest vieren. Wij geloven je op je woord dat je het niet wist en alleen de leuke kant van het feest kende. Maar wij vragen je ook ons te geloven dat het feest niet voor iedereen een feest is. Dat veel mensen niet de straat op durven en dat kinderen op school worden gepest en zich minderwaardig voelen.”

Afriyie kwam recent bij RTL Late Night in botsing met Jenny Douwes, die wordt gezien als het boegbeeld van de mensen die vorig jaar waren betrokken bij het blokkeren van de A7. Daarmee wilden ze een demonstratie van anti-zwartepiet-activisten bij de landelijke sinterklaasintocht in Dokkum voorkomen. Het Openbaar Ministerie eiste taak- en celstraffen tegen 34 Friezen. De rechtbank doet begin november uitspraak.

 

BuzzE

 

 

Tags

BEKENDE NEDERLANDERSZWARTE PIET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck