Veelbesproken start voor nieuwe spelshow Linda de Mol

Linda
Door: Lies Jansen
02-02-2020

Afgelopen zaterdagavond was het zover: Linda de Mol haar spelshow-debuut op SBS 6. Met ‘Deze Quiz is voor jou’ hoopte de presentatrice minimaal 700.000 kijkers voor de buis te lokken. Naast veel positieve reacties en een emotioneel verhaal, kende het programma wel een ietwat ‘haperende’ start.

Emotioneel verhaal

In deze aflevering werd het geld ingezameld voor moeder Monique. Het is de bedoeling dat vier BN’ers geld inzamelen voor iemand die het goed kan gebruiken. Sofie van den Enk, Klaas van Kruistum, Merel Westrik en Rik van de Westelaken namen het hierin tegen elkaar op. Aan het eind bleek moeder Monique met maar liefst 48.875 euro naar huis te gaan. Het geld gaat Monique gebruiken voor haar twee dochters die lijden aan een syndroom in de nek. ,,De chirurg in Barcelona kan ze helpen. Hij gaat de nekken van mijn dochters vastzetten aan hun hersenen. Met de operatie kunnen ze tot wel 95 procent verbeteren en blijven ze leven”, vertelt Monique.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Meer dan een miljoen kijkers

En dit verhaal is bekeken door meer dan een miljoen Nederlanders. Hoewel Linda enigszins gespannen was voor de start van haar nieuwe spelshow, hoopte ze op sowieso meer dan 700.000 kijkers. De spelshow kent een sterke concurrent: Wie Is De Mol. Ondanks de sterke concurrentie heeft Linda toch 1,1 miljoen kijkers voor de buis weten te lokken.

‘Haperende’ start

Tijdens de uitzending is het de bedoeling dat de kijkers thuis via een app meekunnen doen aan de quiz. Echter, liep het hier gisteren spaak. De app werkte bij veel kijkers niet mee. Sommige kijkers geven nu aan dat dit volgende keer wel opgelost moet zijn: ,,Anders ga ik wel ergens anders naar kijken.”

Meer DenD