Veenstra vindt Disney weer stoer voor jongens

Door: DitjesDatjes
11-06-2018

PARIJS – De Disneyparken zijn door de komst van attracties en shows rond de superhelden van Marvel weer stoer geworden voor jongetjes. Dat stelt 3FM-dj en Disney-kenner Michiel Veenstra, die het afgelopen weekend de introductie van de comicpersonages in Disneyland Parijs bijwoonde. Captain America, Iron Man en Thor zullen voortaan prominent in het park aanwezig zijn.

“Het stoerste wat de Disneyparken vroeger voor jongetjes te bieden had, waren eigenlijk de piraten”, aldus Veenstra. “Alle attracties die tieners aanspraken, waren van films of series waarvoor Disney de licenties moest aankopen: de Tower of Terror, de achtbaan van Indiana Jones. Het Disney-concern heeft nu zelf de rechten van bijvoorbeeld Star Wars en Marvel in handen en kan die hele wereld nu in het park gaan uitbouwen.”

Het bedrijf heeft met Star Wars aangetoond hoe dat integer en zorgvuldig kan gebeuren, vindt de 3FM-dj, die bijna alle Disneyparken ter wereld meerdere malen bezocht. “Het magische woord is ‘storytelling’: Disney kan als geen ander een totale ‘cinematic universe’ creëren”, vindt hij. Zijn favoriete Marvel-reeks is Guardians of the Galaxy. “Ik hou zelf vooral van komedie en dat is toch de serie van Marvel die mij het hardste laat lachen.”

Nerd

Als meest geliefde personage noemt Veenstra Spider-Man. “Niet alleen omdat ik natuurlijk ook een nerd ben”, lacht hij. “Maar Spider-Man overstijgt in alle opzichten zijn eigen verhalen. Mijn zoontje wist toen hij drie was en nog geen enkele Spider-Man-film had gezien al precies waar Peter Parker voor stond en waarom hij stoer was. Er zijn weinig helden die zo’n fenomeen zijn dat we ons alleen al bij het horen van de naam met ze kunnen identificeren.”

Als de 3FM-dj thuis een middag vrij heeft, gooit hij trouwens nog steeds het liefste een Disneyfilm van de oude stempel in de dvd-speler. “Maar ik merk dat mijn kinderen toch een voorkeur hebben voor de animatiefilms waarin een zekere mate van computer-generated imagery zit”, constateert hij melancholiek. “Sneeuwwitje vinden ze óók leuk. Maar ze voelen wel aan dat het toch een film is die héél lang geleden gemaakt is.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD