Vele miljoenen voor diamant van Napoleon

Door: DitjesDatjes
14-11-2017

GENÈVE – Een diamant van negentien karaat die in bezit is geweest van vier Franse koningen, vier koninginnen, twee keizers en twee keizerinnen, is op een veiling in het Zwitserse Genève over de toonbank gegaan voor 14,4 miljoen Zwitserse francs (12,3 miljoen euro).

Dat is meer dan twee keer dan vooraf ingeschat werd door de veilingmeesters van Christie’s. De lichtroze edelsteen werd verkocht door een Europese adellijke familie die anoniem wenste te blijven.

De diamant is afkomstig uit de Indiase Golconda mijnen, waar onder meer die andere bekende steen, de Koh-i-Noor diamant van afkomstig is. De diamant was getuige van de val van de Franse koningen, van de Franse revolutie en behoorde onder meer toe aan koningen Lodewijk XIV en Lodewijk XVI. De steen kwam later in het bezit van Napoleon, die opdracht gaf deze te gebruiken in een sieraad voor zijn vrouw Marie-Louise.

Op de veiling ging ook de grootste diamant ooit geveild (163 karaat) onder de hamer. Die steen wisselde voor omgerekend 28 miljoen euro van eigenaar.

 

BUZZR

 

 

TAGS

Meer DenD