Verbazing over nieuw tv-programma: liedjes Marco Borsato verboden

Marco Borsato
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Marco Borsato verdween meteen uit de spotlights toen hij in opspraak kwam vanwege het Voice-schandaal. Nu, bijna anderhalf jaar later, horen we nog steeds niets over hem. Sterker nog: zelfs collega’s die meedoen aan een nieuw tv-programma mogen geen liedjes van de zanger zingen.

In ‘Tulpen uit Antwerpen’, een nieuw Nederlands-Belgisch televisieprogramma, gaan Nederlandse en Vlaamse sterren liedjes zingen uit het land van de ander. Deelnemer Bart Peeters wilde graag Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato zingen, maar dat werd hem verboden.

Liedjes Marco verboden

,,Van de ploeg van RTL 4 mocht dat niet. Omdat er een gerechtelijk onderzoek tegen Marco loopt”, vertelt hij vol verbazing in de krant Dag Allemaal. ,,Ik stelde daarna voor Drank & drugs van Lil’ Kleine te coveren, maar ook dat lag moeilijk, omdat tegen hem een klacht loopt wegens mishandeling. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een nummer van Herman van Veen.”

De woorden van Bart Peeters worden bevestigd door RTL in een reactie aan De Telegraaf. ,,Er zijn toen inderdaad meerdere nummers besproken. Ook die van Marco Borsato en Lil’ Kleine. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het nummer van Herman van Veen. De afwegingen in dit soort situaties zijn soms lastig. Op dat moment en voor dit programma, leek dit de beste keuze.”

‘Belachelijk’

Dat Borsato onder vuur ligt vanwege de beschuldigingen aan zijn adres, is volgens velen nog geen reden om zijn liedjes te boycotten. ,,Dat RTL nou echt al beslist dat zelfs de liedjes van Marco Borsato besmet zijn… Het is toch werkelijk belachelijk?”, zei Evert Santegoeds in Shownieuws. Hij noemde het een ‘laffe keuze’. Ronald Molendijk was het daarmee eens. ,,Ik begrijp werkelijk niet wat die mensen in hun botte hersens denken, dat je zo iemand helemaal buitenspel zet.”

Boycot op de radio

Ook op de radio worden al geruime tijd geen nummers meer van Marco Borsato gedraaid. Luisteraars van Radio538 zijn het daar kennelijk niet mee eens, want tijdens de ’90’s Top 538′ is er massaal door de luisteraar gestemd op Marco Borsato. Hierdoor heeft de zender besloten de zanger weer te laten horen.

Tags

BOYCOTMARCO BORSATO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck