Koningin Elizabeth laat ‘verboden’ documentaire over Britse koninklijke familie offline halen

Verboden documentaire
Door: Eva Steins
29-01-2021

De BBC-documentaire ‘Royal Family’ is offline gehaald. De documentaire die gaat over de Britse koninklijke familie werd in 1972 al verboden door Queen Elizabeth.

De 110 minuten durende film dook uit het niets op op Youtube, tot groot ongenoegen van de Britse royals. Inmiddels zou de familie ervoor gezorgd hebben dat de film niet meer te zien is.

Goedkoop

Wat was er te zien in deze documentaire, dat Elizabeth zó hard haar best gedaan heeft deze te laten verdwijnen?

De ‘fly-on-the-wall film’ liet onder meer zien hoe de vorstin een Amerikaanse ambassadeur ‘een gorilla’ noemt. Ook is te zien hoe de altijd zo propere koningin haar ontbijt ‘gewoon’ at uit een tupperware bakje.

Een leuke kijk in het ‘echte’ leven als royal dus, maar daar was Elizabeth het niet mee eens. Zij verbood de film omdat het de familie ‘ er te goedkoop uit liet zien’.

Downloaden

Het is onwaarschijnlijk dat de video nergens meer zal opduiken. Op dit moment zijn er nog losse fragmenten van de omstreden film te zien op Youtube.

Volgens bronnen van het Britse hof is de kans aanwezig dat de film alsnog opduikt.

,,Het is heel lastig om deze dingen voor altijd te verwijderen. Als iets eenmaal online is, kan iedereen het downloaden. Dan kunnen we weer opnieuw beginnen”, zeggen zij tegen The Telegraph.

Meer DenD