Verbouwing van 160.000 euro in Kopen Zonder Kijken: ‘De tegels zitten scheef!’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het was gisteren in Kopen Zonder Kijken de langste zoektocht ooit om een nieuw droomhuis voor Jeroen en Carlijn te vinden. Uiteindelijk wist het team het tóch voor elkaar te krijgen en werd er een huis gekocht dat voor maar liefst 160.000 euro verbouwd werd. Een hoop geld, maar volgens een oplettende kijker is het huis op bepaalde plekken helemaal niet netjes afgewerkt…

Het had niet veel gescheeld of het team had de zoektocht naar het droomhuis van Jeroen en Carlijn gestaakt. Niet omdat ze niet genoeg budget hadden, maar vooral omdat ze een karakteristiek huis zochten. ,,Een Pippi Langkous-huis noemen wij het altijd”, aldus Carlijn.

Enorme wensenlijst

Het stel heeft een budget van 550.000 euro, waarmee je zéker niet kansloos bent op de woningmarkt. Toch moeten ze hun Pippi Langkous-droom laten varen van makelaar Alex van Keulen. Daarnaast hebben ze een enorme wenslijst: een ruime tuin, gelegen in een rustige straat, minimaal 200 vierkante meter perceel én de woning moet beschikken over drie slaapkamers en een ruime werkkamer.

Verbouwing van 160.000 euro

Na zes maanden heeft Alex nog steeds geen woning gevonden waardoor er wat concessies gemaakt moeten worden. Het budget wordt verhoogd naar 600.000 euro en het zoekgebied wordt uitgebreid. Tevergeefs helaas, want niet veel later staan Alex, Bob en Martijn alledrie op de stoep. Jeroen en Carlijn worden voor de keuze gesteld: de wensen loslaten, óf stoppen met het programma.

Ze besluiten te blijven geloven in het Kopen Zonder Kijken-team en net wanneer het lijkt alsof alle hoop verloren is, krijgen ze het geweldige nieuws dat er een huis gekocht is. Wel moet er nog een hoop gebeuren: de woning wordt voor maar liefst 160.000 euro verbouwd.

‘Lijkt wel door een amateur te zijn gemaakt’

Gelukkig valt het resultaat zéér in de smaak bij het stel. ,,Dit is waar je het voor doet”, zegt Carlijn enthousiast. Toch is het een kijker opgevallen dat de woning op een aantal plekken niet goed afgewerkt is. Wanneer Jeroen en Carlijn de deur van de badkamer opendoen, is te zien dat de tegels bij het bad niet netjes gezet zijn.

,,Mooi huis en geweldig verbouwd. Maar dan dit”, schrijft de kijker op Twitter. ,,Lijkt wel door een amateur te zijn gemaakt. Ik dacht eerst dit zie ik niet goed.”

Tags

KOPEN ZONDER KIJKEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie