Verdachte Maddie weigert beantwoorden vragen

Maddie McCann
Door: DitjesenDatjes
15-06-2020

Christian B, de Duitser die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van Madeleine McCann, weigert vragen te beantwoorden. Zijn advocaat zegt dat B. eerst wil dat de onderzoekers bewijs hebben van zijn betrokkenheid. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Geen onschuld bewijzen’

,,Meneer B blijft zwijgen over de beschuldiging op het advies van zijn verdediger”, zegt Freidricht Fulscher, de advocaat van de verdachte. ,,Het is de plicht van de staat om bewijs te leveren dat een verdachte een misdaad heeft gepleegd. Een beschuldigd persoon hoeft niet zijn onschuld te bewijzen tegenover de autoriteiten.” 

Ex-vriendinnen

De Duitse politie gaat ervan uit dat Christian B. Madeleine McCann in 2007 heeft ontvoerd uit een vakantie-appartement in een Portugees vakantiepark in Praia da Luz. Daarna zou hij het meisje snel van het leven hebben beroofd. Onderzoekers zijn op dit moment bezig bewijs tegen B. te verzamelen en praten onder meer met zijn ex-vriendinnen, die schokkende verhalen hebben verteld over wat de man deed toen hij een relatie met hen had. Zo zou hij hen hebben mishandeld en hebben gestalkt. 

Andere zaken

Het Britse dagblad The Times meldt dat de politie ook zoekt naar een link tussen de verdachte en een ander incident. Een 10-jarig meisje werd in 2005 in hetzelfde Portugese resort waar Maddie verdween, seksueel misbruikt. Ook zou de Duitser iets te maken kunnen hebben met negen andere zaken van seksueel misbruik en drie poging daartoe die allemaal plaatsvonden tussen 2004 en 2006 in de omgeving van Praia da Luz. Alle slachtoffers waren Britse meisjes tussen de zes en twaalf jaar oud. 

B. zit op dit moment vast in de gevangenis van het Duitse Kiel vanwege een drugsdelict. Hij is eerder veroordeeld voor het verkrachten van een volwassen vrouw in de buurt van Praia da Luz.

Meer DenD