Verdachte mannen aangehouden in flatgebouw Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs
Door: DitjesenDatjes
26-05-2020

Matthijs van Nieuwkerk zal vanaf nu misschien iets meer op zich heen kijken voordat hij de auto uitstapt in de parkeergarage onder het flatgebouw waar hij woont. Onlangs vond daar namelijk een gewapende aanhouding plaats. 

Vuurwapen getrokken

Het gaat om miljonairscomplex Pontsteiger in Amsterdam, waar de talkshowhost volgens Story woont. Politie-agenten zagen onlangs verdachte mannen in de parkeergarage. ,,De mannen werden daarom aangesproken en konden niet goed uitleggen wat zij in de garage deden”, meldt de politie in een verklaring. ,,Ondertussen keek één van de agenten in de auto waar de mannen uit waren gestapt en zag een tas met extreem veel bankbiljetten liggen.” Vervolgens werden de mannen gearresteerd, maar dat leek ook niet zonder slag of stoot te gaan. ,,Tijdens de aanhouding voelden de agenten zich genoodzaakt hun vuurwapen te trekken.”

Het Parool meldt dat de politie maar liefst 485.000 euro aan bankbiljetten vond in de auto van de mannen. In een van de woningen in de flat werden verdachte telefoons, geld, een geldtelmachine en softdrugs gevonden. Ook troffen ze een vuurwapen met munitie aan. Volgens het Parool werden deze en een andere woning gebruikt als doorvoerwoningen. 

Angstfobieën

Matthijs, die naar eigen zeggen al last heeft van angstfobieën voor onder meer vliegtuigen, volle asbakken en bruggen, moet nu leven met de kennis dat er ongure zaken plaatsvinden in zijn flatgebouw. Gelukkig kan hij altijd nog zijn spullen pakken en vertrekken, want zijn vrouw woont in een grachtenpand in de Jordaan. 

Meer DenD