Verdrietig familiegeheim Martien Meiland onthuld

Door: DitjesenDatjes
17-07-2019

Zo vrolijk als hij op televisie is, zo verdrietig waren delen van zijn jeugd. Martien Meiland heeft het namelijk niet altijd makkelijk gehad. Niet alleen kwam hij er op late leeftijd achter dat hij homoseksueel was, ook miste hij al op een jonge leeftijd de liefde van een vader en een moeder.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Moeder

De broer van Martien, Jaap, is vier jaar jonger dan Martien en vertelt openhartig over hun jeugd aan weekblad Privé. ,,Onze moeder is heel jong, op 45-jarige leeftijd, overleden”, zegt Jaap tegen het weekblad. ,,Martien heeft een deel van zijn jeugd opgeofferd om mijn moeder en mij te verzorgen.” Toen hun moeder nog maar een half jaar te leven had, en door de darmkanker niets meer kon, stopte Martien met de kappersopleiding. Een grote opoffering, want kapper worden was destijds de droom van Martien. ,,Hij nam alle taken van ma over in huis. Toen was hij twintig. Die tijd heeft ons gevormd. We waren er jong zelfstandig en daar hebben we beiden het ondernemen door ontwikkeld.”

Drank

Nadat hun moeder overleed, bleven Jaap en Martien met z’n tweeën achter. Met hun vader hadden ze namelijk geen goede band. ,,Dat is een verhaal apart, waar ik liever niet te veel over wil uitweiden”, zegt Jaap tegen privé. ,,Het is een heel gevoelig onderwerp. Onze vader was een geweldige en vooral goede vent. Alleen kon hij de fles niet laten staan. Dat is bij ons altijd een ding geweest.” Jaap benadrukt dat het thuis daardoor niet altijd makkelijk was voor hem en zijn broer.

Ondanks hun verschillen, Jaap noemt zich een boerenjongen en Martien extravagant, zijn de twee erg close met elkaar. Jaap is dan ook erg trots op zijn broer en zijn verbouwde kasteel.

Meer DenD