Verdrietig nieuws: Lingo-legende François Boulangé overleden

Mr. Lingo overleden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Verdrietig nieuws: François Boulangé is vandaag op 67-jarige leeftijd overleden. De bekende oud-presentator van Lingo leed de afgelopen maanden aan kanker en is daar vanochtend aan bezweken. Dat melden ingewijden aan RTL Boulevard.

2000 afleveringen gepresenteerd

In 1989 begon François als eindredacteur bij Lingo, dat toen nog gepresenteerd werd door Robert de Brink. Maar toen Robert naar Veronica verhuisde, om onder anderen All You Need is Love te presenteren, nam François de presentatie van de spelshow over. Dat heeft hij acht jaar lang gedaan, tot de spelshow in 2000 van de VARA naar de TROS verhuisde. In totaal heeft de Lingo-legende 2000 afleveringen gepresenteerd.

Laatste jaren niet veel op de buis

Toen de spelshow in 2019 terugkeerde op de televisie, was François erg enthousiast. ,,Lingo blijft een supersterk spelletje. Ik denk dat het wel weer goed is. Lingo blijft toch tijdloos”, zei hij toen. ,,Het heeft twee elementen die het haast tot het beste spelletje van de wereld maken: het is een woordspelletje, Nederlanders houden van woordspelletjes. En het andere element is bingo.”

Maar de presentatie nam Jan Versteegh op zich, en de laatste jaren was François niet meer veel op de buis te zien. Vijf jaar geleden deed hij mee aan De Slimste Mens, waar hij als vierde eindigde.

Tags

FRANÇOIS BOULANGÉLINGOOVERLEDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck