Verhoevens Blessed Virgin heet nu Benedetta

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM – De nieuwe film die regisseur Paul Verhoeven deze zomer opneemt heet Benedetta. Eerder was de filmtitel van zijn nieuwe productie Blessed Virgin.

De opnames van Benedetta gaan donderdag 19 juli in Italië van start, meldt de Nederlandse coproducent Topkapi Films. De Belgische actrice Virginie Efira (Elle) en Berlinale Shooting star Daphné Patakia (Interruption) vertolken de hoofdrollen, naast Charlotte Rampling (45 years) en Lambert Wilson (Of Gods and Men, The Matrix).

Paul Verhoeven kondigde het project over een lesbische non vorige jaar al aan. Het erotische drama wordt een bewerking van het boek Immodest Acts van schrijfster Judith C. Brown. Het boek vertelt over het leven van de lesbische non Benedetta Carlini, die in de renaissance leefde in een klooster in Italië. Brown baseerde haar roman, die ze in de jaren tachtig publiceerde, op onderzoek in de archieven van Florence.

Voor het project werkt Verhoeven weer samen met productiemaatschappij SBS Productions, met wie hij eerder ook de thriller Elle maakte, waarmee hij onder meer twee Golden Globes in de wacht sleepte.

 

BuzzE

 

 

Tags

PAUL VERHOEVEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck