10 C
Amsterdam, NL
donderdag, 21 februari, 2019.

Verkiezing D&D Newsbabe van 2018

 

De lezers van D&D kunnen tot en met 15 maart aanstaande meedoen aan de verkiezing van de D&D Newsbabe van 2018. De redactie van D&D heeft tien vrouwen die dag in dag uit met het nieuws bezig zijn geselecteerd voor deze competitie waar u aan kan meedoen.

Uiteraard is de kring van newsbabes veel groter dan deze selectie, maar vanwege praktische redenen blijft het tot selectie beperkt. Inclusief vertegenwoordigsters van o.a. NOS Journaal, RTL Nieuws, WNL en SBS.

Wie wordt de koningin van het nieuws in 2018? Wordt dat Marieke Elsinga, inmiddels overgestapt naar RTL Boulevard, de anchorwoman van het achtuur journaal Annechien Steenhuizen of heeft jonkie Amber Brantsen kansen.

Het zijn natuurlijk nieuwskanjers van de bovenste plank. Zoals Mariëlle Tweebeeke, die journalistieke prijzen won met haar interviews of Sandra Schuurman die ook bekend stond als uitstekende royaltyverslaggeefster: niemand kan om ze heen.

Maar misschien stelt u ook nog andere eisen aan de Newsbabe van 2018? Maak snel uw keuze en geef aan waarom u gaat voor uw favoriete babe.

We stellen de kandidaten in het kort aan u voor:

1. Dionne Stax

Ze is de opvolgster van Eva Jinek bij het NOS Journaal, maar krijgt ook veel andere klussen. Zo maakte ze een docu over prinses Diana, was gastvrouw op oudejaarsavond en is ook bekend van programma’s van Omroep Max. Kanshebster op de titel.

2. Sandra Schuurhof 

Is een van de gezichten van SBS. Was voorheen verslaggeefster bij RTL Nieuws. Vaak in beeld en zeer getalenteerd. We kennen Sandra ook als royaltyverslaggeefster en columniste.

3. Merel Westrik

AT5-talent doorgedrongen in Hilversum via WNL. Vormde duo met Eva Jinek. Werd daarna gescout door RTL Nieuws en is daar een van de gezichten van het halfachtjournaal. Misschien wat minder uitgesproken dan voorheen. Misschien tijd voor een volgende stap?

4. Marieke Elsinga

Deed het goed bij Humberto Tan in de Late Night talkshow. Maar wilde wat anders en vertrok naar RTL Boulevard omdat ze graag het nieuws wil doen. Wordt gezien als groot talent, is spontaan en leuk.

5. Amber Brantsen

Zij is de absolute runner-up. Komt bij de radio vandaan: Omroep West en later het Radio 1 Journaal. Vanaf vorig jaar is ze te zien in de dagbulletins van het NOS Journaal, maar inmiddels ook bij het Journaal van 6 uur ‘s avonds.

6. Annechien Steenhuizen

Absoluut de belangrijkste vrouw van het NOS Journaal. Haar stiletto’s zijn fameus en Annechien is niet snel van haar stuk te brengen ook als het in de studio even misgaat. Maakt kans op de eerste plaats, maar heeft concurrentie!

7. Daphne Lammers

Heeft al een behoorlijke carrière achter de rug: RTL Nieuws, 5 in het Land en Editie NL. Daarvoor journaliste bij het Leidsch Dagblad. Inmiddels is ze een vertrouwd gezicht van het RTL Nieuws.

8. Mariëlle Tweebeeke 

Topper van Nieuwsuur. Scherp interviewster, waarvoor Mariëlle ook al gelauwerd is met prijzen. Komt ook bij AT5 vandaan en kreeg bekendheid door haar optreden bij het verkiezingsdebat in Carré toen ze tegen Jan Peter Balkenende zei: ‘u kijkt zo lief…’

9. Vivienne van den Assem

Gezicht van Goedemorgen Nederland. Maar is eigenlijk actrice. Kreeg ook de Nickelodeon Kids Choice Awards in 2005. Heeft al veel gedaan, maar Nederland kent haar ook van Wie is de Mol? Bij Wakker Nederland kreeg ze een rol in de ontbijtshow.

10. Simone Weimans

Werkte heel snel in de journalistiek. Via de Wereldomroep bij de Vara terechtgekomen. Ze presenteerde De Ochtenden, Radio Kassa en was Voice over voor o.a. Zembla. Maar nu is ze Daan een van de gezichten van het NOS Journaal. En niet te vergeten: dit seizoen zit ze in Wie is de Mol?

Meedoen?

HIER STEMMEN

Oops! We could not locate your form.

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen