Verkoop fonds met muziekrechten nog geen uitgemaakte zaak

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Er lijkt een biedingsstrijd op komst rond aandelen van het Hipgnosis Songs Fund (HSF). Nadat Concord Chorus eerder deze week een bod van 1,40 miljard dollar in contanten had uitgebracht op het fonds met muziekrechten van artiesten als 10cc, Neil Young, Red Hot Chili Peppers en Barry Manilow, heeft nu ook Blackstone belangstelling getoond. Dat meldt Music Business World (MBW).

Volgens de muziekbusinesswebsite ligt het bod van Blackstone, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, ruim 100 miljoen dollar hoger dan dat van Concord Chorus, een bedrijf dat ook muziekrechten beheert.

Nadat Concord een bod had gedaan, vroeg de directie van HSF de aandeelhouders akkoord te gaan met de deal. De overname van het in de problemen geraakte fonds leek toen in kannen en kruiken, tot Blackstone zich zaterdag in de strijd mengde.

Mercuriadis

Dat Blackstone interesse toont, is niet zo vreemd. De vermogensbeheerder is samen met Hipgnosis-oprichter Merck Mercuriadis mede-eigenaar van de investeringsadviseur van HSF, Hipgnosis Song Management (HSM). Overigens is het bod van Blackstone geen vast bod. Het concern noemt het “een voorstel” dat zal uitmonden in een echt bod als het wordt geaccepteerd.

Hipgnosis maakt een moeilijke periode door. Naast bestuurlijke rompslomp blijkt dat het bedrijf er financieel ook niet al te best voorstaat. De waarde van de muziekrechten die het in bezit heeft, blijkt veel lager te zijn dan HSF had ingeschat.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck