Verlaat Mathieu van der Poel de Tour de France?

Mathieu van der Poel
Door: Jos La Grande
02-07-2021

Vergeet Tom Dumoulin, Steven Kruiswijk, Bouke Mollema en al die anderen, de grote held van het Nederlandse wielrennen is Mathieu van der Poel. Vandaag in een kneiterlange rit gaat hij het geel verdedigen. De kleinzoon van Raymond Poulidor en de zoon van Adri rijdt voor de 5e dag in het geel en is zelfs een van de favorieten voor de ritzege.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Met Mark Cavendish, die al twee etappes won, is Van der Poel ook vandaag in de 7e etappe misschien wel eens de winnaar. In de Ardennenrit van 248 kilometer van Vierzon naar Le Creusot met vijf pittige colletjes in de tweede helft van de etappe is Van der Poel een van de favorieten.

Trots

We mogen als Nederland trots zijn op het supertalent, dat bovendien ook in Tokio aan de start gaat verschijnen op het onderdeel mountainbiken. Dat hij de Tour de France eerder verlaat zal niemand hem kwalijk nemen.

Dit weekend bezoekt het peloton de Alpen. Een gele truidrager stapt natuurlijk nooit vrijwillig uit de Tour, maar als Van der Poel de trui onverhoopt verliest is dat misschien wel het moment om met opgeheven hoofd eruit te stappen.

Van der Poel ontkent overigens in alle toonaarden.

Onmogelijke gepresteerd

Van der Poel heeft tot dusver al het onmogelijke gepresteerd. Met weliswaar een minieme voorsprong in het algemeen klassement. Slechts 8 seconden staat hij voor Tadej Pogacar. De andere Nederlanders Wilco Kelderman en Bauke Mollema vinden we pas op respectievelijk de dertiende en vijftiende positie in het algemeen klassement.

Meer DenD