Verlinde blijft bij 6 Inside, ondanks extra baan

HILVERSUM – Het feit dat showbizzdeskundige Albert Verlinde twee banen heeft, heeft geen consequenties voor hem bij het programma 6 Inside. Dat heeft een woordvoerder van Talpa vrijdag laten weten.

Erland Galjaard, de nieuwe strategisch adviseur van Talpa, deed donderdagavond bij Jinek uit de doeken waarom Verlinde toentertijd weg moest bij RTL Boulevard. Galjaard was toen de baas bij RTL en wilde het programma vernieuwen. Hij eiste toen onder meer van zijn presentatoren dat zij hun aandacht volledig zouden richten op het programma.

“Albert had een baan bij Stage Entertainment, Winston had een baan bij Talpa; dat vond ik niet goed”, aldus Galjaard in Jinek. “Zo werkt dat niet, overdag een baan hebben en dan aan het eind van de middag binnenkomen. Ze moesten kiezen en mee veranderen, dat wilden ze niet.”

Dubbelfuncties

Verlinde werkt nu als showbizzdeskundige bij 6 Inside, het nieuwe showbizzprogramma van Talpa. Verlinde heeft nog steeds een dubbelfunctie; naast presentator van 6 Inside is hij nog steeds directeur van producent Stage Entertainment. Dit zal nu dus geen consequenties hebben, bevestigt een woordvoerder van Talpa.

Het hebben van meerdere functies is in Hilversum een actueel discussiepunt. Zo staat bijvoorbeeld de functie die KRO-NCRV-coryfee Yvon Jaspers bekleedt bij het grote veevoederconcern For Farmers ter discussie. Zij draagt voor het commerciële bedrijf dezelfde boodschap uit als het programma Onze Boerderij, dat zij maakt voor de NPO.

 

BuzzE