Verloofde Roxeanne Hazes haalt hard uit naar AVROTROS

Erik Zwennes|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Erik Zwennes, de verloofde van Roxeanne Hazes, heeft keihard uitgehaald naar de AVROTROS. Eerder vandaag trok Roxeanne aan de bel nadat er in de docuserie over haar vader André Hazes privébeelden zonder toestemming werden gebruikt. Zowel Erik als Roxeanne spreken van schande en laten hun ongenoegen weten via Instagram…

Gister werd de eerste aflevering van de vierdelige docuserie over het leven van André Hazes uitgezonden, die dit jaar zeventig geworden zou zijn. Direct trok dochter Rox aan de bel. Er werden beelden gebruikt die zij persoonlijk van haar vader gemaakt had, zonder enige toestemming. Roxeanne noemde de actie van de AVROTROS ‘kwetsend’.

Verklaring

In een verklaring aan Shownieuws liet de AVROTROS weten dat Roxeanne wel degelijk gevraagd is om de beelden vooraf te beoordelen, maar dat zij hieraan geen gehoor gaf. ,,Het management van Roxeanne is uiteraard de mogelijkheid geboden alle beelden vooraf te bekijken en te bespreken. Daar is vanaf gezien. Nog steeds zijn wij hiertoe bereid en we zoeken nogmaals contact met het management van Roxeanne.”

Ook laat de omroep weten bepaalde beelden uit de intro van de documentaire te schrappen. ,,Zijn dochter Roxeanne heeft besloten geen actieve rol te spelen in deze documentaire en dat is haar goed recht. De privébeelden waaraan Roxeanne refereert, zitten om die reden dus ook niet in de documentaire. Helaas komt er wel een kort shot voor in de intro van de serie. Dit is inmiddels aangepast.”

Verloofde

De verklaring van AVROTROS schiet bij Roxeanne’s verloofde Erik compleet in het verkeerde keelgat.

,,Vreemde manier om je straatje schoon te vegen”, schrijft Erik op Instagram. Volgens hem klopt er niets van de verklaring van de omroep. ,,AVROTROS heeft helemaal nooit contact opgenomen of aangeboden de serie van tevoren te laten zien. Er is enkel contact geweest met de regisseur en co-producent die, nadat op vriendelijke en uitvoerige wijze duidelijk gemaakt is dat er niet meegewerkt zou worden, eenzijdig het contact heeft verbroken.”

Erik en Roxeanne houden voet bij stuk. ,,We gaan niet in onderhandeling over gebruik van beelden. Over een reeks, die om vele redenen en op deze manier niet gemaakt had mogen worden. Het is ook een nogal makkelijke geste wanneer de helft van de reeks al live staat.”

Tags

AVROTROSERIK ZWENNESOPHEFROXEANNE HAZES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie