Vermeende verkrachter Maxime Meiland start bodemprocedure: komt hij met bewijs?

Nachtmerrie voor Maxime duurt voort
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De smaadzaak die de vermeende verkrachter van Maxime Meiland heeft aangespannen, is gewonnen door de realityster. Maar de man die door Maxime is beschuldigd, laat het er niet bij zitten. Hij start een bodemprocedure.

Maxime Meiland hoeft haar biografie niet uit de handel te halen, een schadevergoeding te betalen of te rectificeren. Advocaten Sébas Diekstra en Allon Kijl, die Maxime bijstaan, zijn blij met het vonnis.

Uitspraak

,,Dit was de enig juiste uitspraak vanuit juridisch oogpunt die er gedaan kon worden”, vertellen zij aan RTL Boulevard. ,,Het is goed om te constateren dat de voorzieningenrechter alle vorderingen van de eiser heeft afgewezen. Toewijzing van die vorderingen zou een ongekende beperking van de vrijheid van meningsuiting hebben opgeleverd, met verstrekkende gevolgen. Als de rechter anders zou hebben beslist, dan zouden andere slachtoffers mogelijk ook niet meer naar voren durven te treden vanwege de dreiging van juridisch consequenties.”

Bodemprocedure

Advocaat Peter Schouten, die de vermeende verkrachter van Maxime bijstaat, bevestigt aan RTL Boulevard dat er een bodemprocedure wordt gestart. ,,We kunnen bij de bodemprocedure al het bewijs leveren. Daar is een kort geding niet voor”, legt Schouten uit. ,,We vonden dat het voldoende aannemelijk is dat hij de schade heeft geleden en dat het herleidbaar is naar hem. Maar de rechter in het kort geding vindt dat niet en verwijst zelf naar de bodemprocedure. We hebben daar niet alle bewijzen kunnen aanleveren.”

Tags

MAXIME MEILAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck