Vernieling Brits koningshuis ultieme vorm egoïsme Harry en Meghan

Harry en Meghan vernielen Brits koningshuis.
Door: Jos La Grande
04-12-2022

Meedogenloos zijn ze, Harry en Meghan. Vanuit Californië halen ze met hun aanstande Netflix-documentaire hun gram op het Britse Hof. Het is de ultieme wraak van het tweetal dat zich achtergesteld voelt en beledigd. De opgekropte haat spuit bij hen als etter uit een opengebarsten steenpuist. Het bijna kinderlijke ongenoegen van prins Harry, aangewakkerd door zijn vrouw Meghan, leidt tot een ongekende vernielingsdrang.

Op het moment dat zijn vader koning Charles zich warmdraait als opvolger van zijn moeder Elizabeth zoekt zoon Harry een uitlaat voor zijn opgekropte woede. Dat vertaalt zich in de wraakzuchtige Netflix-documentaire en in het boek Reserve dat in januari 2023 verschijnt.

Waarom toch?

Omdat Harry en Meghan geld nodig hebben om hun filantropische leven te kunnen leiden. Maar liefst 86 miljoen Britse Pond incasseren ze van Netflix. En uit miskenning en frustratie.

De Britse royals, notabene directe familie van Harry, worden behandeld als opgejaagd wild. De nervositeit is groot. In wezen heeft het Britse Hof deze ellende over zichzelf afgeroepen door rigide de geldkraan van Harry’s gezin dicht te draaien. Harry en Meghan, volgens criticasters is zij de kwade genius omdat ze zich om wat voor reden miskend voelt, zijn volledig losgeslagen.

Wat ze aanstaande donderdag, precies twee maanden na het overlijden van koningin Elizabeth, gaan onthullen weet nog niemand. Op Buckingham Palace zijn ze op alles voorbereid.

Golf van beschuldigingen?

Bijvoorbeeld op een golf van beschuldigingen dat er aan het Britse Hof sprake is van een vorm van institutioneel racisme. Daar werd destijds al tijdens het roemruchte Oprah Winfrey-interview op gezinspeeld. Er zou zou na de bekendmaking van de eerste zwangerschap voorzichtig zijn geinformeerd naar de huidskleur van de eerste boreling Archie.

Het laatste incident met de peettante van prins William, de 83-jarige Lady Susan Hussey die zich racistisch zou hebben uitgelaten tegenover een zwarte activiste, zal het duo mogelijk ook als bewijs zien van hun theorie.

Dit alles snijdt diep in de ziel van prins Charles als de twee inderdaad met dit soort beschuldigingen op de proppen komen. Charles heeft het moeilijk genoeg. Hij wil de Britse monarchie moderniseren en ziet dat zijn oudste zoon William en zijn vrouw Kate in razend tempo populairder worden dan hij en zijn vrouw Camilla. Over de koningin-gemalin wordt bovendien ook nog eens geroddeld dat ze voor de tweede keer naar een anti-alcoholkliniek in India gaat voor een rehab.

Waar komt de woede toch vandaan?

Waar zou de woede van Meghan dan toch vandaan komen? Je zou toch denken dat Harry stevig in zijn schoenen staat en Meghan kan weerstaan. Hij is een directe afstammeling van het staatshoofd en was bovendien – voordat hij koos om met de Amerikaanse te trouwen, potentieel troonopvolger.

Dat prins Harry en Kate de trailer van hun docu online hebben laten zetten, terwijl zijn broer prins William en Kate een bezoek aan Boston brachten in verband met de Earthshot Prize Awards, wordt ook gezien als een daad van frustratie in de ontketende PR-oorlog.

En er is een alternatief…

In Groot-Brittannië, dat zich met Brexit en de idiote politieke machinaties lelijk in de vingers heeft gesneden, schudt Buckingham Palace op zijn grondvesten. De kwaadaardige Meghan en Harry doen er nog een schepje bovenop in hun campagne. Hun egoïsme is een poging tot vernieling van het Britse koningshuis.

Houdt koning Charles dit allemaal nog wel vol? Het is tijd dat ook hij zich realiseert dat bijna iedereen in de koninklijke huishouding zwaar beschadigd zijn door de vele schandalen. Niet in de laatste plaats hijzelf!

En er is trouwens een heel erg goed alternatief voor een compleet nieuwe start: King William en Queen Kate.

Meer DenD