Vernieuwd mediamuseum Beeld & Geluid officieel geopend

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het compleet vernieuwde mediamuseum Beeld & Geluid in Hilversum is woensdagavond officieel geopend. Het museum sloot in oktober 2020 de deuren en is in de afgelopen 2,5 jaar compleet vernieuwd. Het publiek is vanaf zaterdag welkom.

Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van Beeld & Geluid, roemde in zijn openingsspeech de kwaliteit van wat er door de jaren heen allemaal gemaakt is door de media. “Dit landje is gewoon fucking goed in het maken van verhalen, al heel lang. Soms maken we onszelf daar echt te klein in”, zei hij, terwijl we volgens hem “wereldwijd tot de top behoren”. “Als je hier bent gearchiveerd dan doe je ertoe.” Van Nispen tot Sevenaer noemde het nieuwe museum het “het huis van de media” en “het huis van iedereen”.

Het oude museum, dat in 2006 werd geopend, is compleet weggehaald en had een vernieuwingsslag nodig. “Het museum gaat over media en de media waren in 2006 compleet anders dan nu, in 2023. Zo bestond YouTube nog maar drie maanden”, verklaarde een woordvoerder van Beeld & Geluid eerder.

Verslaggever

Nu is het museum helemaal vernieuwd. “Het is gewoon veel meer van deze tijd.” Het museum stond bij de opening al bekend als interactief en is dat nog steeds, aldus de woordvoerder. Zo kunnen bezoekers van het museum nu bijvoorbeeld ‘live’ als verslaggever schakelen met Jeugdjournaal-presentatrice Evita Mac-nack in de studio.

De openingsavond werd woensdag gepresenteerd door Sosha Duysker. Op de ceremonie kwamen verschillende BN’ers af.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck