Vernieuwde NPO Start-app zorgt voor problemen bij gebruikers

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De vernieuwde app van NPO Start zorgt sinds de lancering van vrijdag voor problemen bij gebruikers. Techwebsite Tweakers meldt maandag dat gebruikers klagen over onder meer het verdwijnen van functies, zoals de favorietenlijst, de tv-gids en het instellen van een kindprofiel. Anderen kunnen de app helemaal niet meer gebruiken.

Sommige televisiemerken hebben een zogenaamde native app, een aangepaste versie van de NPO Start-app, die speciaal voor televisies van dat ene merk is ontwikkeld. Tweakers meldt dat de app van onder andere Phillips, Panasonic en Sony niet meer worden ondersteund, waardoor gebruikers met deze televisies niet meer naar NPO-programma’s kunnen kijken. Ook de NPO Start-app voor iOS, het besturingssysteem van Apple voor onder andere de iPhone en de iPad, werkt niet optimaal.

De NPO Start-app wordt in de Google Play Store beoordeeld met 2,3 van de 5 sterren en in de App Store van Apple met 1,2 van de 5 sterren. In de reviews is te lezen dat mensen geen favoriete programma’s meer kunnen opslaan en dat volgende afleveringen niet meer automatisch beginnen nadat de aflevering ervoor is afgelopen. Apple-gebruikers klagen vooral dat ze niet meer kunnen inloggen.

De NPO laat maandag weten dat gebruikers die problemen ervaren het beste naar de servicepagina van de NPO-website kunnen gaan. Daarop laat de publieke omroep weten dat er nog steeds grondige vernieuwingen worden uitgevoerd. “Er moet op vele borden worden geschaakt. De nieuwe NPO-app moet namelijk werken op vele platformen, besturingssystemen en apparaten”, is te lezen. “Om grip te houden en er zeker van te zijn dat elke toepassing een stabiele basis heeft, doen we niet alles tegelijk. We voeren de vernieuwing gefaseerd door.” Ook laat de NPO weten dat het aanmaken van favorieten, het doorkijken naar volgende afleveringen en het kindprofiel “binnen afzienbare tijd terugkomen.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck