Verschrikkelijk: Duffy onthult details ontvoering

Door: Jessie Baltus
06-04-2020

Zangeres Duffy, bekend van de hit ‘Mercy’, vertelt over de verschrikkelijke periode in haar leven. Ze zou zijn gedrogeerd, ontvoerd en verkracht. De Telegraaf beschrijft het verhaal van de popster.

Gedrogeerd

Duffy heeft op een website haar verhaal naar buiten gebracht. „Tijdens mijn verjaardag werd ik gedrogeerd in een restaurant, om vervolgens vier weken lang gedrogeerd te worden en naar het buitenland te worden ontvoerd. Ik herinner me helemaal niets van een vliegreis en bevond me opeens achterin een auto. Ik werd in een hotelkamer gestopt, waar de dader mij verkrachtte. Ik was doodsbang en durfde niet te vluchten. Ik heb geen idee hoe ik de kracht heb gevonden om die dagen door te komen”, aldus Duffy.

‘Instincten volgen’

De ontvoerder zou haar vervolgens hebben toegestaan om naar het Verenigd Koninkrijk terug te vliegen. Hier zou hij haar nog steeds gedrogeerd hebben, in haar eigen huis, beschrijft De Telegraaf. „Ik weet niet of hij mij toen ook weer verkracht heeft. Ik weet wel dat ik niet naar de politie durfde te stappen, omdat ik dacht dat ik anders vermoord zou worden. Ik kon het risico niet lopen om ’nieuwswaardig’ te worden in verband met mijn veiligheid. Dus ik moest mijn instincten volgen.”

‘Levend vermoord’

Een afgrijselijk verhaal is het. Zelf zou Duffy de verkrachting hebben omschreven als dat ze ,,levend werd vermoord”, vertelt De Telegraaf. Duffy liet weten dat het weer goed met haar ging, maar dat ze wel steun nodig had. Duffy brak in 2008 door met de hit ‘Mercy’.

Tien jaar alleen

De popster wil juist nu in deze crisis haar verhaal doen, vertelt het AD. ,,Ik heb bijna tien jaar in mijn eentje doorgebracht. Soms zag ik wekenlang niemand, geen levende ziel. Mijn haar was vol klitten,” aldus Duffy. ,,Ik voel me verplicht om te vertellen hoe moeizaam het was om te herstellen. Ik hoop dat je je door mijn verhaal minder schaamt als je je eenzaam voelt.”

Meer DenD