Verslaggevers op Urk met eieren bekogeld

Door: DitjesDatjes
14-09-2021

Twee verslaggevers van Powned en Hart van Nederland zijn op Urk maandag bekogeld met eieren. Zij waren in de gemeente om een item te maken over de Urker jongeren die in naziuniformen rondliepen. Zij speelden dat zij een jongen bedreigden in een gevangeniskostuum met een Jodenster erop.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In een video die Powned op zijn website heeft geplaatst is te zien dat journalist Jamie Reuter terwijl zij praat met Urkers wordt bekogeld met eieren. Een andere man zegt tegen de journalist dat zij weg moet gaan “anders ga je de haven in”. Daarna pakt de Urker haar microfoon af.

Een woordvoerder van Powned bevestigt dinsdag het incident. De omroep doet voorlopig geen aangifte. Eerder deed Powned dat wel toen een verslaggever werd aangereden terwijl hij op Urk was om verslag te doen van kerkgangers die de coronaregels overtraden. De dader van deze actie kreeg van de rechter een taakstraf.

De jongeren op Urk lieten maandag via Hart van Nederland weten dat zij de ophef over het spel met de naziuniformen betreurden. Zij wilden naar eigen zeggen geen enkele herinnering aan de Tweede Wereldoorlog opwekken.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD