Verslavingsexpert waarschuwt Dave Roelvink: ‘Zo ga je opnieuw de fout in’

Dave gaat weer drugs gebruiken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Dat Dave Roelvink na zijn opname in de afkickkliniek direct zijn goede vriend Tino Martin kwam opzoeken, is volgens verslavingsexpert Bram Bakker vragen om problemen. ,,Ik denk dat het te gewaagd is, te snel”, waarschuwt hij.

Dave Roelvink deelde een video op Instagram waarop te zien was dat hij Tino Martin bezocht op het evenement Brabantse Winter. Volgers reageerden enorm verbaasd, vooral omdat Tino juíst van een borreltje houdt. Tino lag zelfs onder vuur omdat hij die bewuste avond voor de zoveelste keer vals zong, volgens sommigen omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. ,,Wat slecht van Dave om zich daar nu mee te associëren, dat gaat niet goed”, reageerde iemand in gesprek met juicekanaal Realityfbi.

Terugval

Verslavingsexpert Bram Bakker is het met de kritiek eens. Volgens hem is het inderdaad niet handig van Dave om middenin zijn afkickproces met mensen om te gaan die een borrel nemen. ,,Mensen kunnen elkaar voor een terugval behoeden, maar ook samen terugvallen”, vertelt hij in gesprek met weekblad Weekend. ,,In het gebruikelijke twaalfstappenprogramma, dat Dave volgens mij heeft gevolgd in de kliniek, zeggen ze: ‘Doe alles wat nodig is om een terugval te vermijden’. Waarschijnlijk is het te veel kat op het spek binden om zo snel naar een situatie te gaan waarin je eerder gebruikt hebt.”

‘Te gewaagd’

Bram noemt het ’te gewaagd’ van Dave dat hij Tino kwam opzoeken. ,,Zéker in die eerste weken en maanden moet je de volle focus op je herstel hebben. Ik adviseer altijd dringend om die eerste periode veel naar bijeenkomsten van zelfhulpgroepen te gaan, daar kun je steun vinden bij mensen die in hetzelfde schuitje zitten.”

‘Ga samen naar een professional’

Bram wil niet alleen Dave, maar ook Tino een advies meegeven. ,,Ga desnoods samen een keer naar een professional om te bespreken wat wel en niet past binnen jullie vriendschap. Ik ga ervan uit dat ze beiden niet verslaafd wíllen zijn, dus laat je helpen met hoe je je vriend kunt helpen, in plaats van: hoe trek ik mijn vriend mee de volgende dip in?”

Tags

DAVE ROELVINK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck