Verstappen heeft zijn lesje geleerd

GENÈVE – Max Verstappen heeft zijn lesje geleerd. De Nederlandse Formule 1-coureur was afgelopen weekeinde in Genève de opvallendste gast op een bijeenkomst van ruim tweehonderd stewards die werkzaam zijn in de internationale auto- en motorsport. Verstappen legde daar het tweede deel van zijn taakstraf uit.

De 21-jarige coureur van Red Bull kreeg die opvallende straf voor zijn gedrag na de Grote Prijs van Brazilië in november. Verstappen ging toen woedend verhaal halen bij de Franse coureur Esteban Ocon, die hem in leidende positie had aangetikt. Verstappen spinde daardoor en moest de zege aan Lewis Hamilton laten. Hij was zo boos op Ocon, dat hij de Fransman in de pitsstraat een paar keer duwde.

De internationale autosportfederatie FIA bepaalde dat Verstappen voor straf twee dagen maatschappelijke dienstverlening moest doen. Hij liep vorige maand een dag mee met de stewards bij de Formule E-race in Marrakech en deed afgelopen weekeinde in Genève mee aan wat interactieve studies. ”Het was een goede les voor me, ik heb zowel in Marrakech als hier veel geleerd. Het heeft me een goed beeld gegeven van het werk van de stewards”, zei Verstappen. ”Wij doen ons werk op de baan, waar we in de race allemaal zo hoog mogelijk willen eindigen. De stewards doen op hun beurt hun best om dat eerlijk te laten verlopen.”

 

BUZZS