Verstappen kan het nog: magistraal op Imola

Max Verstappen wint in Imola
Door: Jos La Grande
24-04-2022

Is er iemand in de eerste races van dit F1-seizoen die twijfelde aan de capaciteiten van Max Verstappen? Vergeet het maar. De wereldkampioen steekt in een bloedvorm. Zijn RB18 stuurde hij rechtstreeks vanaf pole naar de overwinning in Italië.

Alhoewel, op het kletsnatte circuit van Imola was nog wel een herstart nodig, maar vanaf dat moment heerste Verstappen, terwijl ploeggenoot van Red Bull, Sergio Perez hem voldoende dekking kon geven.

En waar was de concurrentie?

Helemaal nergens. Lewis Hamilton leek meer met zijn gedachten bij voetbalclub Chelsea waarin hij gaat investeren dan bij de race. De Mercedes-rijder, vorig seizoen nog de grote concurrent van Verstappen, is geen schim meer van wat het geweest is. Hamilton kreeg zelfs een ronde aan zijn broek van onze landgenoot. Het was de ultieme vernedering voor Lewis.

De winst van Verstappen in deze Grand Prix van Emilia-Romagna betekent dat de spanning terug is in de competitie voor het WK. Charles Leclerc van Ferrari lijkt nu de belangrijkste tegenstrever, maar als Verstappen en zijn bolide in bloedvorm verkeren zijn er maar weinig tegen hem opgewassen.

Meer DenD