Verstappen rijdt in Brazilië met bijzondere helm

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Aanstaande zondag mag Max Verstappen weer presteren in de Formule 1. De Grand Prix heeft deze keer plaats in Brazilië, en de helm die hij draagt heeft Braziliaanse invloeden…

Het gaat Max Verstappen voor de wind in de Formule 1. Na de winst van afgelopen zondag staat Verstappen bovenaan met 312,5 punten. Hij wordt op de voet gevolgd door Lewis Hamilton (293,5 punten) en Valtteri Bottas (185 punten). Door de winst afgelopen zondag ligt de winst voor Verstappen voor het grijpen. De Formule 1 coureur moet nog vier wedstrijden, waaronder in Qatar, Saoedi-Arabië en Abu Dhabi.

Bijzondere helm

Maar eerst rijdt Verstappen in Brazilië aanstaande zondag. Daar rijdt hij over het circuit met een bijzondere helm. Op Twitter presenteert hij die helm in een video. Hij vertelt: ,,Zoals jullie zien heeft hij best wel wat meer kleur gekregen, en is hij ook wat drukker dan de normale helm die ik heb. Natuurlijk heb ik de kleuren aangehouden van de vlag, en een beetje carnaval erin.”

Nummer 1

Hoewel verstappen heeft aangegeven zich vooral te focussen op elk afzonderlijk weekend heeft hij toch al aangegeven zijn startnummer te veranderen van 33 naar 1, als hij wereldkampioen wordt. Een coureur die de Formule 1 wint, krijgt het recht om het seizoen erop met nummer 1 te rijden. Dat is sinds 2014 niet meer voorgekomen. Lewis Hamilton heeft altijd de voorkeur gegeven aan zijn eigen nummer 44 en Nico Rosberg stopte na het winnen van het kampioenschap. De race aanstaande zondag begint om 18.00 uur.

Tags

ABU DHABIBRAZILIEF1FORMULE 1GPGRAND PRIXHELMKLEURLEWIS HAMILTONMAX VERSTAPPENQATARSAOEDI-ARABIËVALTTERI BOTTASVERSTAPPEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck