Verstappen verkozen tot beste F1-coureur van het jaar

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

In de jaarlijkse verkiezing onder teambazen van de Formule 1 is Verstappen als winnaar uitgekozen. Daarmee wordt Hamilton van de eerste plek weggeduwd.

Ieder jaar organiseert het magazine Autosport een verkiezing onder de teambazen van de Formule 1 om te bepalen welke coureur dit jaar de beste was. Verstappen kwam deze keer als winnaar uit de bus. Dat is de eerste keer dat de wereldkampioen deze eer krijgt sinds hij meedoet. Hij is al sinds 2016 constant tweede plaats, achter Lewis Hamilton. De verkiezing gaat als volgt, de teambazen stellen een top tien samen en sturen deze op naar Autosport. De puntentelling is daarbij gelijk aan die in de Formule 1. Verstappen ontving 188 punten, Hamilton 174.

Afwezig

De kersverse wereldkampioen, die afgelopen donderdag zijn bokaal uitgereikt kreeg, is hier ongetwijfeld hartstikke blij mee. De uitreiking afgelopen donderdag was overigens niet geheel gegaan volgens het boekje. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, en Mercedescoureur Lewis Hamilton besloten het gala waar dat gebeurt een jaartje over te slaan. Dit uit onvrede met de gang van zaken rond de finalerace in Abu Dhabi. Omdat de top drie verplicht is aanwezig te zijn bij het gala, komen er mogelijk sancties. Die avond kreeg Lewis Hamilton, ondanks zijn afwezigheid, overigens wel de prijs voor ‘FIA Persoonlijkheid van het Jaar’. Bottas, die gisteren afzwaaide bij Mercedes, was wel aanwezig.

Tags

F1FORMULE 1LEWIS HAMILTONMAX VERSTAPPENMERCEDESRED BULLTOTO WOLFF

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck