Vertrek Pechtold kwam voor Anne onverwacht

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Ruim een maand geleden, op 6 oktober, maakte Alexander Pechtold bekend op te stappen als fractievoorzitter van D66. In zijn afscheidsspeech vertelde hij dat hij het tijd vond voor een nieuwe generatie, en daarnaast meer tijd wil hebben voor zijn gezin. Hij verzekerde zijn partijgenoten en het publiek ervan dat zijn vertrek niets te maken had met de affaire rondom Anne Lok.

Onverwacht

Anne daarentegen denkt dat het verhaal anders is dan Pechtold vertelt. Zij beweert in de Leeuwarder Courant dat Pechtold in juni nog niet het plan had af te treden. ,,Ik zag het niet aankomen. Hij wilde door tot de provinciale verkiezingen. Alexander wil burgemeester van Rotterdam worden, dat was of is misschien nog steeds wel het plan”, vertelt Anne aan de krant. ,,Zijn versie van afscheid kan ik lastig aannemen. Ik weet alleen dat wij in maart samen in Madrid waren en in juni nog samen flaneerden op Ameland. Van een politiek aftreden was toen volgens mij volstrekt geen sprake.”

Imago

Zeker is dat de affaire van Pechtold voor imagoschade heeft gezorgd. Hij werd meerdere malen door journalisten ondervraagd over de affaire, en Geert Wilders begon zelfs over Anne Lok in een debat. Ook Anne Lok heeft het gevoel dat de hele affaire een negatieve invloed op haar imago heeft gehad. ,,Er is karaktermoord op mij gepleegd”, zegt Anne tegen de krant. ,,Ik ben in bepaalde media en in politiek Den Haag neergezet als labiel persoon. Dat doet zeer. Het is niet de Anne die ik ben.”

 

Tags

AFFAIREALEXANDER PECHTOLDANNE LOKIMAGOSCHADEKINDZWANGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck