Vertrekt Djokovic toch uit Australië?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

De soap rondom Novak Djokovic lijkt nog niet voorbij. De immigratieminister van Australië heeft besloten het visum van Djokovic in te trekken, maar hij kan nog in beroep…

De kogel is door de kerk, Novak Djokovic moet Australië waarschijnlijk tóch verlaten. Djokovic zorgt sinds zijn aankomst in Australië om deel te nemen aan tennistoernooi ‘Australian Open’ voor ophef. Direct na zijn aankomst werd zijn visum ingetrokken. Dat vocht hij aan, daarom werd hij opgesloten in een quarantainehotel in afwachting voor zijn zaak. De rechter stelde hem in het gelijk, maar de immigratieminister van Australië heeft daar nu een stokje voor gestoken. De minister is namelijk ook bij machte om visa in te trekken.

Medische vrijstelling

Djokovic was naar Australië gekomen in de wetenschap dat hij een medische vrijstelling had. Of de tennisser is gevaccineerd is niet bekend. Hij is een vaccinatiecriticus. De medische vrijstelling had Djokovic volgens zichzelf te danken aan een coronabesmetting die hij vorige maand opliep. Volgens de lokale autoriteiten zijn daar niet genoeg bewijzen voor geleverd. Djokovic gaf van de week wel toe dat er fouten waren gemaakt bij het invullen van zijn papieren die nodig waren om Australië binnen te komen. Alle benodigde documenten waren daarom naar de Australische autoriteiten gestuurd.

Drie jaar lang

Met de uitwijzing komt mogelijk nog een ander donker randje. Djokovic loopt nu ook de kans om drie jaar lang een Australisch visum geweigerd te worden. Of Djokovic ook daadwerkelijk wordt uitgewezen is nog te bezien. De toptennisser kan in beroep gaan.

Tags

AUSTRALIAN OPENAUSTRALIEMEDISCHE VRIJSTELLINGNOVAK DJOKOVICRECHTERTENNISVISUM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck